PUBLICITAT

Polítics francesos lamenten que Sarkozy no denunciés la discriminació dels seropositius a Andorra

  • "No pot tenir un discurs humanista a França i discriminatori a Andorra", afirmen
  • Romero se sent  "molt decebut" pel silenci del copríncep francès
EL PERIÒDIC
PARÍS


L'associació francesa Élus Locaux Contre le Sida (ELCS), una entitat formada per polítics electes que lluiten contra el VIH i la discriminació, ha emès un comunicat en què lamenten que Nicolas Sarkozy, en la seva visita al Principat com a copríncep, no es pronunciés sobre "les discriminacions imposades per Andorra als seropositius". El comunicat setencia que "Nicolas Sarkozy no pot tenir un discurs humanista a França i discriminatori a Andorra".
El president d'Élus Locaux Contre le Sida, Jean-Luc Romero, ha declarat, mitjançant un comunicat, que se sent  "molt decebut' pel silenci del copríncep d'Andorra en la seva visita al país, en relació a les restriccions imposades pel Principat  "a la llibertat d'establiment de les persones seropositives". El president d'ELCS ha recordat que 17 països dels 53 estats que constitueixen la regió Europa de l'OMS que practiquen restriccions a l'entrada o a l'estada sobre el seu territori de persones seropositives, entre les quales es troba Andorra, però no França, que respecta així  "un compromís històric de promoció dels Drets de l'Home".

Atès que la intervenció del copríncep a Andorra havia estat reclamada, Jean-Luc Romero ha denunciat l'absència de posicionament de Sarkozy sobre aquesta qüestió, ja que el copríncep té "evidentment el poder de fer canviar les coses davant d'una discriminació inhumana, injustificable i intolerable".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT