PUBLICITAT

Els 13 enemics d'Or

  • Demà comença la lliga més desitjada pel River, però també la més complicada amb equips molt forts
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Samuels i Pukis, amb la pilota Foto: PABLO SEGURA

La LEB Or comença demà. Hi seran 14 equips, i dels enemics que es trobarà el River Andorra, cap fàcil. Ara els analitzem un per un, però primer unes dades de pretemporada: el millor ha estat el Palència, amb sis victòries i només dues derrotes (6-2), seguit pel Ford Burgos i Barça B (4-2), Força Lleida (5-3), Lucentum i Càceres (4-3)... i el River, al darrera amb 2-3. Però, ep, el LOBE Osca, el primer rival, pitjor: una victòria de cinc.

 LOBE OSCA  - 1a jornada - Forts en defensa, ràpids en atac.

Noms: Sandi Cebular, Charles Abouo, Jamar Samuels, Éric Sánchez o Krusic. Equip fet des de la defensa, on volen ser forts, amb atac ràpid i, com a punt dèbil, el rebot. També té en contra la seva gran joventut de la plantilla i inexperiència en la categoria.

 BREOGÁN LUGO  - 2a jornada - La potènca amb control i el rei del rebot.

¿El rei del rebot? Han sumat Gintaras Leonavicius, Roeland Schaftenaar (2,10m), Michel Diouf (cedit del Fuenlabrada d'ACB) i Tony Winchester (oju, que li diuen el Rifle). Un equip de potència, però irregular en la defensa u contra u.

 LUCENTUM ALACANT  - 3a jornada - El favorit... amb els 46 anys de Middelton.

Un genoll a terra per l'equip que recupera el veterà Darryl Middelton: 46 anys. El Lucentum aspira a l'ascens amb el tècnic Josep Maria Berrocal, que ja va pujar el Menorca, ara equip KO. Diuen que té la millor parella de bases.

 MELILLA BALONCESTO  - 4a jornada - Talent per estar dalt, però amb cares noves.

Ha tingut sortides que ha cobert bé. Francis Sánchez és un dels nous fitxatges i serà el líder de l'equip. Aquest Melilla apunta a la part alta tot i les novetats, però precisament pel talent que acumula la plantilla. El dubte serà fora de casa.

 COB OURENSE  - 5a jornada - Retornat a Or després d'un any a Plata.

Després d'un any a Plata, tornen a Or amb un ritme de joc que serà ràpid i sense respir, però això pot ser una arma de doble tall perquè el físic pot ser un problema. El pivot Mateo Kedzo (2,08m) és el referent en atac i defensa.

 LEYMA NATURA CORUNYA  - 6a jornada - Amb plaça concedida per la FEB i moltes ganes.

Matt Rogers serà l'home fort, sobretot en un equip que aposta per cares desconegudes en un risc que corre sense res a perdre, perquè la plaça a la LEB Or la va demanar i la FEB la va concedir. Un vell conegut del River que lluitarà per no baixar.

 PLANASA NAVARRA  - 7a jornada - Necessita portar el ritme per estar còmode.

S'espera tot de Mario Cabanas (2,07m), que arriba de l'Obradoiro d'ACB. L'equip ha de dur la iniciativa en el joc, o pateix, però és consistent, efectiu i amb un atac sempre canviant. L'objectiu és estar a la zona privilegiada.

 PALÈNCIA BALONCESTO  - 8a jornada - Pressió defensiva, agressivitat.

Vol ser al play-off. El plantejament del joc recorda al que busca Joan Peñarroya al River; pressió defensiva, agressivitat. Alfredo Ott és un vell conegut, i s'han de tenir en compte noms com Michael Tveidt o Jhornan Zamora (Valladolid d'ACB).

 CÀCERES BALONCESTO  - 9a jornada - Projecte innovador i bona pretemporada.

Equip totalment renovat, amb Carlos Frade a la banqueta i moltes cares noves. En compte d'afectar en negatiu, la pretemporada ha estat molt bona amb quatre victòries en set partits. Punts dèbils: rebot defensiu i tir exterior.

 KNET RIOJA  - 10a jornada - Sidao deixa Angola i torna a Logronyo.

A Logronyo somriuen amb l'equip que tenen, on destaca Sidao Santana, que torna a casa després de marxar a Angola un any. Jesús Sala és un clàssic a la seva banqueta, i ja se sap que el seu joc és dur i, defensivament, impecable.

 FC BARCELONA REGAL B  - 11a jornada -  La joventut i el primer equip en la ment.

No hi ha res com tenir un Regal Barça de pare per a que els fills vulguin imitar-lo. El River ja va caure contra ells en pretemporada. Insistents, ràpids, físics i amb talent. Còctel perfecte per al bloc que dirigeix Borja Comenge.

 FORÇA LLEIDA  - 12a jornada -  Similar a l'antic Lleida, però amb ganes de més.

Adéu a un Lleida i hola a un altre. El Força Lleida és nou, però les aspiracions són superiors. Va guanyar la Lliga Catalana, i arriben amb força il·lusió. És previsible una irregularitat, però, si van fent, estaran per lluitar a dalt.

 FORD BURGOS  - 13a jornada - Objectius màxims amb el permís de les lesions.

A Burgos els persegueixen temporades de lesions que afecten el seu joc. Si això no passa aquest any, l'aspiració és com sempre màxima. Important força en el rebot amb el nou Luke Sikma, i compte amb Marcus Vinicius o Jeff Xavier.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT