PUBLICITAT

La llista UCI de Continental Pro es tanca sense equip andorrà

  • Els promotors es van reunir al juliol amb la FAC, però l'ens no ha tornat a tenir notícies
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Melcior Mauri, a la dreta, el dia de la presentació de l'equip en 2009 Foto: O. M.

El passat mes de juliol, Domènec Carbonell, que va estar al capdavant del projecte de l'equip ciclista Andorra-Grandvalira de 2009 que només va durar mig any, es va reunir amb el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Carles Barquín, per tal de posar sobre la taula la reactivació d'aquella idea frustrada. Carbonell tenia aparaulat un patrocinador, i llavors va establir les línies futures amb la FAC. De la reunió es va sortir esperant notícies positives per fer els passos següents, però mai més la FAC va rebre cap trucada. Ahir, la Unió Ciclista Internacional (UCI) va fer públics els equips que havien sol·licitat ser a la llista 2013 Proteams amb llicència UCI World Tour, i els Continental Pro de Segona Divisió, on entraria l'equip establert a Andorra. Aquest, però, no hi era entre els 15 sol·licitants. Tots, per cert, ja establerts d'altres anys.

L'exciclista Melcior Mauri, que havia estat al projecte inicial i que estava destinat a entrar en el nou, va afirmar ahir que el seu últim contacte amb Carbonell era de feia «quinze dies», i va confirmar que si no havia rebut cap notícia al respecte, entenia que no es feia finalment aquest equip. L'opció de ser Continental Pro caducava aquest inici de mes.

En les llistes publicades per l'UCI, es troben 18 Proteams de primera divisió, dels quals 12 tenen ja aquesta llicència i els altres 6 o la demanen o volen que se'ls renovi. Per part dels Continental Pro de segona divisió en són 15: Accent Jobs-Wanty, Androni Giocattoli, Bardiani-CSF Inox, Caja Rural, CCP Polsat Polkowice, Champion System Pro Cycling Team, IAM Cycling, Landbouwkrediet-Euphony, MTN Qhubeka, Sojasun, Team Europcar, Netapp-Endura, Topsport Vlaanderen-Baloise, Unitedhealthcare i Vini Fantini. L'UCI examinarà la documentació i l'1 de novembre donarà, o no, el vistiplau.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT