PUBLICITAT

Els comerciants observen un increment de turistes russos a l'estiu

  • El perfil és de visitants que fan les vacances a la costa catalana i s'apropen al país
  • Els mals resultats del juliol continuen amb la tendència de la primavera, segons la FACA
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


02082010-turistes2
Un grup de turistes passeja per la capital. Foto: ANA
Tot i que la facturació dels comerços del país ha experimentat un nou descens durant el mes de juliol, el president de la Federació d'Associacions de Comerciants (FACA), David Fraissinet, ha explicat que enguany s'està observant un petit increment del turista rus, que habitualment només visita el Principat durant l'hivern. Es tracta de visitants que estan fent les seves vacances a la costa catalana, i s'apropen a Andorra, encara que de moment de manera minoritària. De fet, el visitant que rep el país durant els mesos d'estiu continua sent majoritàriament el de nacionalitat espanyola, i en segon terme francesa. Pel que fa a les noves clienteles, Fraissinet ha indicat que a part del turista rus, durant aquest estiu també s'observa un increment del de nacionalitat holandesa i belga, que visita Andorra per fer turisme de muntanya.
David Fraissinet ha explicat que durant aquest mes de juliol s'ha notat un descens generalitzat de la facturació respecte al mateix període de l'any passat, causada per una menor afluència de visitants i una baixada de la despesa mitjana dels compradors.
Els mals resultats del juliol, que continuen amb la tendència dels mesos de primavera, són causats per la conjuntura econòmica que fa que els visitants continuïn reduint la despesa, sobretot en productes que no són de primera necessitat. En aquest sentit, Fraissinet afirma que els visitants ja no canvien els productes electrònics tant sovint com fa un parell d'anys, mentre que les vendes de productes més bàsics, com el tabac, es mantenen.
Tot plegat fa que els comerciants no tinguin unes previsions massa esperançadores de cara al mes d'agost, que és el de més facturació de l'any. A més, de moment encara no s'ha notat cap efecte per la pujada de l'IVA espanyol, tot i que esperen que sigui beneficiós per al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT