PUBLICITAT

Els cònsols volen mancomunar els serveis de neteja dels boscos

  • Els comuns es plantegen associar-se a organitzacions més properes que el FECOF
GLÒRIA GURDÓ
ENCAMP

Periodic
Els cònsols de les set parròquies tracten els punts inscrits en l'ordre del dia de la reunió, ahir a Encamp Foto: ÀLEX LARA

Els cònsols van examinar ahir l'adhesió d'Andorra a la Federació Europea de Comunes Forestals (FECOF) i van concloure que «necessitem acostar-nos a organismes més propers per millorar la defensa dels boscos i el treball de neteja», va explicar el cònsol amfitrió de la reunió mensual, Jordi Mas. La FECOF és una organització tutel·lada per Brussel·les que integra altres organitzacions territorials nacionals. En opinió dels cònsols però, ser membre d'aquest organisme no és suficient a efectes pràctics o sigui que es plantegen integrar associacions més properes al territori, com ara el Forestir (CTP) i el consorci forestal català Elfocat.

A imatge d'aquests organimes, els comuns també volen crear el seu propi consorci forestal, sobretot després «d'un any en que el risc d'incendis ha esta excepcional» va afegir Mas. I va argumentar que la creació d'un consorci és important «no només per millorar la gestió sinó també per evitar problemes». El consorci forestal gestionarà els boscos comunals «sobretot per millorar el sotabosc, prevenir incendis i plagues, assegurar el repoblament de pins, evitar en llocs concrets l'aglomeració de massa forestal i fer tallafocs». El consorci neix amb la voluntat de mancomunar tots els serveis per «fer front a un treballs que són importants i costosos». Mas no va descartar que una vegada el consorci creat, pugui delegar tasques de neteja al sector privat que trauria el benefici del mateix producte de la neteja. Amb tot, també es va mostrar prudent perquè els comuns també poden treure'n un rendiment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT