PUBLICITAT

Progrés denuncia al Síndic les contraprestacions socials

  • Ordeig: «CiU té màniga ampla amb els que més tenen i posa el peu al coll als vulnerables»
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Ordeig i Granados presenten la denúncia, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, i la diputada al Parlament, Eva Granados, van presentar ahir una denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya pel projecte de contraprestacions socials que ha posat en marxa l'Ajuntament de la Seu.

El pla, que va entrar en funcionament dilluns passat i que s'aplicarà a tota la comarca, obliga a executar treballs comunitaris a les persones que reben ajudes socials del consistori.

Segons un comunicat de Progrés, Ordeig i Granados van aportar al Síndic la documentació necessària per tal que «valori que el projecte provocarà més problemes a les persones desfavorides, a més de que el pla no té cobertura jurídica i vulnera els drets fonamentals de les persones». El portaveu socialista a la Seu, Òscar Ordeig, va apuntar que «hem aportat un manifest elaborat pel Col·legi Oficial d'Educadors Socials que avala les nostres tesis i afirma que aquests programes poden augmentar l'exclusió social, especificant que són mesures que semblen més un càstig que no programes d'inserció social». Segons Ordeig, «CiU està demostrant que té màniga ampla amb els que més tenen i posen el peu al coll a les persones més vulnerables».

Accions legals / Per la seva part, la diputada socialista Eva Granados va explicar que «estudiarem el fonament jurídic del projecte i no descartem emprendre accions legals per aturar-lo». En aquest sentit, va dir, «temem que aquest model pugui ser imitat per serveis públics d'altres ajuntaments o per la mateixa Generalitat». Finalment, Ordeig i Granados van explicar que «ara el Síndic farà un requeriment a l'Ajuntament de la Seu demanant informació sobre aquest pla i en farà un informe sobre la cobertura legal i la seva opinió sobre el mateix».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT