PUBLICITAT

El vòlei demana igualtat

  • Hillaire considera que hauria d'haver una «partida conjunta d'Andorra Turisme» per als clubs que juguen fora
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del CV Andorra, ahir minuts abans de començar la sessió d'entrenament Foto: ÀLEX LARA

des del passat mes d'abril, el CV Andorra treballa sense descans per buscar un patrocinador gros. Els problemes han estat infinits per culpa de l'ambient global de crisi, i un exemple és una empresa lleidatana interessada en el projecte que, al final, amb resignació, va haver de renunciar. El culpable, l'IVA del 21% instaurat aquest passat setembre a Espanya. És un dels casos, però n'hi ha més, com empreses andorranes, fortes, bancàries, centres comercials i d'altres sectors, que posen bona cara en les reunions però després no en tenen, de diners. Així, el club té tancats petits acords de prestació de serveis, però necessita uns 30.000 euros per sobreviure a Superlliga aquesta temporada. Com que no hi hauran aquests diners, s'hauran d'agafar dels 108.000 corresponents a l'any 2013. Amb aquest panorama, el club esclata perquè es veuen accions publicitàries d'Andorra Turisme que no entenen: «Estem molt decebuts amb ells», afirma l'entrenador i director d'orquestra Lluís Hillaire. «Moltes despeses que fan no tenen justificació, i també van a mans d'empreses foranes». «S'hauria de fer un paquet pressupostari», assegura, «pels esports d'equip que juguem fora d'Andorra i que en fem, de publicitat».

Però les coses no van així, perquè qui surt guanyant aquí, segons Hillaire, «és el bàsquet», tot i que deixa clar que està d'acord en què rebin diners «perquè és ara l'esport més consolidat, el millor estructurat i té la millor base». Però, segons Hillaire, «amb 200.000 euros per a l'esport andorrà fem tots una bona campanya fora del país». «Hi ha televisions locals, autonòmiques, mitjans de comunicació que segueixen la competició», recorda Hillaire, dolgut per tot el treball que té al darrera, sense gaire resultats.

El problema, a més, és que el club quan es va reunir amb el Govern el passat estiu, «a sis dies de dir a la federació si renunciàvem o no a la Superlliga» –hi eren a la reunió el cap del Govern, Toni Martí, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, i el cap de gabinet, Esteve Vidal–, van sortir d'aquell cara a cara «il·lusionats perquè se'ns va dir que rebríem el suport igual que el bàsquet». El temps ha passat, i això al final no ha estat així. «No em quadra res», afirma Hillaire, que a més recorda que el vòlei va posar en el seu moment mil persones al pavelló, cosa que sap que Martí coneix.

ELS DOS PRIMERS PARTITS, ELS MÉS DURS / La Superlliga no serà la més dura dels últims anys, però el CV Andorra començarà la competició amb els dos ossos més durs: primer el 13 d'octubre a Sòria, i una setmana després a Terol. Hillaire considera que això és bo perquè així l'equip tindrà més temps per fer rodatge en la competició, ja que tot i que assegura que aniran «a guanyar», la diferència entre equips «és molta».

VA ESTAR A PUNT DE PLEGAR / El tècnic es mostra sincer i confirma que una setmana abans que comencés la pretemporada va estar «a punt d'abandonar». No tenia jugadors per entrenar, i confeccionar la plantilla ha estat complicat. Al final, la reincorporació de Javi Borrego, la continuïtat de José Garcia, a més de comptar amb els veterans Francesc Porras i Hèctor Garcia, i amb el jove Christian Salvador, tots ells com a base de l'equip, va fer iniciar el camí. La resta ha arribat sol, com Marcos Héctor, del Lugo, Víctor Tey, del Saragossa, i els jugadors de Primera Nacional, el Roca Andorra, que ajudaran l'equip quan Hillaire ho consideri oportú. De joves, n'hi ha, prova de la il·lusió per ser a la màxima categoria. Però el club el que no té són recursos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT