PUBLICITAT

El pressupost del Govern per a l'exercici 2013 preveu un dèficit de 45,5 milions d'euros

  • Malgrat que no s'arriba a l'equilibri pressupostari, el dèficit es redueix en 17 milions i els ingressos s'incrementen de manera substancial, al voltant del 18%
02102012_cinca mateu pressupostos 1
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, lliura el llapis de memòria amb el contingut dels pressupostos generals de l'Estat al síndic general, Vicenç Mateu. Foto: ANA / Nerea Moreno
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha lliurat al Consell General aquest dimarts al migdia, dues hores després de l'hora prevista per problemes tècnics, el pressupost per a l'exercici 2013. Cinca ha explicat que es tracta del primer pressupost d'aquest Govern que ja no és de transició sinó que 'comença a reflectir un canvi de tendència', i malgrat que no s'arriba a l'equilibri pressupostari, el dèficit es redueix en 17 milions, situant-se en 45,5 milions d'euros. El ministre ha destacat que els ingressos s'incrementen de manera substancial, al voltant del 18%, i que per primera vegada els impostos directes comencen a tenir un pes important, tot i que els impostos indirectes, i sobretot els que graven el tabac, continuen tenint molta rellevància.
El pressupost per a l'exercici 2013 preveu uns ingressos de 363,8 milions d'euros i unes despeses de 409,3, deixant així el dèficit en 45,5 milions d'euros. En les primeres declaracions del ministre Jordi Cinca després de lliurar-lo a la Sindicatura, ha destacat que tot i l'esforç de contenció, s'incrementen les partides destinades a ajuts socials i d'ajuda a la reinserció laboral, així com la transferència corrent a Andorra Turisme, que serà de 16,3 milions d'euros. En canvi, es redueixen les transferències a la CASS i al SAAS, sobretot en el primer cas, on es preveu un estalvi de més de 8 milions d'euros gràcies a les modificacions legislatives fetes i a la gestió més acurada que s'ha dut a terme.

Cinca també ha destacat que el pressupost reflecteix un punt d'inflexió pel que fa a la inversió, que després de tocar mínims comença a remuntar i se situa en 46 milions d'euros, un 20% més que l'any anterior.

En aquests moments, el ministre està oferint una roda de premsa per explicar amb detall tot el contingut del pressupost per a l'exercici 2013.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT