PUBLICITAT

El River, ¿preparat?

  • El renovat equip de Joan Peñarroya arrenca a la LEB Or el pròxim divendres a la pista del LOBE Osca
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La plantilla del River Andorra és jove. Molt jove. Només Pablo Sánchez supera els 30 anys, i dels seus 12 jugadors, 9 no superen els 25 anys. En els partits amistosos s'ha vist la falta de conjunció entre els jugadors, en un treball que precisament es feia per millorar això de cara a l'inici de la competició, divendres a Osca contra el LOBE (21.00h). Només Pablo Sánchez, Dmitry Flis, Anton Maresch, Devin Wright i Albert Farfán són els cromos repetits. La resta, cares noves, si exceptuem Cinto Gabriel, que hi torna a casa seva.

Dani Pérez i Thomas Schreiner seran els encarregats de dur la direcció. El mirall de Joan Peñarroya a la pista. El català arriba del Menorca Bàsquet de LEB Or, el que vol dir que tot i els seus 22 anys, controla el tema de la competició que és nova per al River. L'austríac serà el seu complement perfecte. Per entendre-ho millor, el Jon Santamaria de l'any passat amb Fede Bavosi, tot i que els partits diran qui tindrà més minuts.

Els escortes són el ja conegut Anton Maresch, que des del club asseguren que tindrà un any espectacular –s'espera molt d'ell– i l'andorrà Albert Farfán, que seguirà sumant en la seva projecció. D'alers, David Guàrdia, arribat del Fontedoso Àvila de la passada LEB Plata, i també molt jove amb 22 anys; Marc Blanch, veterà de 30 anys del Menorca Bàsquet de LEB Or; i Pablo Sánchez, el capità de l'equip, el més gran de tots amb 31 anys i molta experiència, tot i que debuta a la LEB Or.

A la pintura, dos ala-pivots que gairebé no necessiten presentació. Devin Wright ha crescut com a jugador al River després d'una temporada passada de maduració a les ordres de Peñarroya, amb confiança mútua i clara. El rus Dmitry Flis, per la seva part, està en disposició de donar el pas de qualitat que l'any passat va començar a fer. Rebaixant el seu catxé ACB a un equip que llavors era LEB Plata, va fer un pas enrera amb projecció que el pas cap endavant fos més gran, i ja és a LEB Or amb el cartell de jugador important.

Les torres, tres noms propis: un txec, un americà i un andorrà. Sembla un acudit, però parlem d'un home de 2,15m, altre de 2,06 i el tercer, de 2,00m. Hampl (24 anys) és el sostre de l'equip. Ha deixat al darrera el Gescrap Bizkaia i la Cibona de Zagreb, mentre que el nord-americà Justin Safford, que va despuntar a l'NCAA, arriba del bàsquet suec (LF Basket) amb 24 anys i ganes de crèixer. Per part andorrana, Cinto Gabriel, Toi: aposta del club per la casa.

AMISTÓS DEMÀ AMB L'ASSIGNIA MANRESA/ El club assumeix que és una mica tard per fer un altre amistós, a dos dies de començar la Lliga LEB Or, però és l'única opció que té l'equip si vol fer un rodatge a corre cuita. Demà el River jugarà a Manresa contra l'Assignia a les 12.30h. Serà un entrenament-partit, i arriba obligat per una pretemporada curta en quant a enfrontaments, amb només quatre duels que s'han saldat amb una victòria i tres derrotes, l'última divendres passat al Poliesportiu davant de l'afició i contra el Barça B, en el que va ser la presentació oficial de l'equip davant de la seva afició.

NOVA VICTÒRIA DEL RIVER B / El River sènior B de Copa Catalunya segueix oferint bons resultats. El cap de setmana passat es va imposar a Barcelona a la pista del JAC Sants per 59-88. Així mateix, la resta d'equips van tenir molta feina també: el júnior femení va vèncer 48-44 l'UE Sant Cugat, mentre que el masculí va caure amb el Viladecans Sant Gabriel per 62-60. Així mateix, el cadet A masculí va humiliar el Cervera Mobel Linea per 62-11, mentre que el cadet B va caure derrotat a la pista de l'Asfe Sant Fruitós per 92-51.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT