PUBLICITAT

Andorra la Vella portarà l'afer del Roc de Patapou a la justícia

  • Davant el silenci administratiu, el Comú i els ciutadans contraris al projecte, recorreran a la batllia
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, davant un estand de recollida de firmes, el passat agost. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Andorra la Vella i la Plataforma ciutadana No a l'heliport del Patapou, van anunciar ahir que, davant el silenci administratiu, estan preparant els recursos que presentaran en breu a la batllia, per aturar la construcció de l'heliport nacional al Roc de Patapou. El cònsol menor de la parròquia Jordi Ramon Minguillón, va explicar que «demà [avui] s'acaba el termini de resposta al recurs que vam presentar i com que Govern no s'ha pronunciat i ens queden 13 dies hàbils per presentar recurs a la batllia, comencem a treballar-hi». El Comú d'Andorra la Vella està decidit a esgotar totes les vies legals que estan a la seva mà per aturar el projecte de construcció de l'heliport nacional al Roc de Patapou, que considera un risc per als ciutadans. Minguillón va afegir que «sempre hem dit el mateix una cosa és si l'heliport és viable al Patapou i l'altra és si és l'emplaçament òptim per un heliport nacional».

Emplaçament òptim / Minguillón va continuar argumentant que no és el mateix que «el terreny sigui viable, perquè ho poden ser molts altres terrenys, o que sigui el més indicat sobretot quan es parla de construir-hi un heliport nacional». La seguretat dels ciutadans, però també la projecció futura de la infraestructura haurien de ser irrenunciables, «la situació de l'heliport ha de ser òptima per la seguretat de la població i també hauria de poder evolucionar amb el temps, d'aquí 5, 10 o 20 anys potser es necessitarà ampliar per les característiques tecnològiques dels aparells o eventuals requisits de seguretat afegits, i això no es podrà fer».

El cònsol va recordar que «hi ha molts terrenys a Andorra la Vella per construir-hi un heliport i fins i tot, a tot Andorra». I va deixar clar que el Comú «fa molts dies que va demanar estudis tècnics precisament per redactar els recursos de reposició que hem presentat a l'Administració i que ara presentarem a la justícia». El recurs que el Comú presentarà a la batllia contindrà els mateixos arguments que els presentats a Govern. D'una banda, els relacionats al concurs i a l'adjudicació, que qüestionen aspectes jurídics i d'altra banda, els relacionats amb els aspectes més tècnics, com ara la seguretat del lloc pels riscos naturals que presenta, o la impossibilitat d'obrir un accés rodat per facilitar l'arribada de les urgències a la plataforma de vol, en cas de necessitat. Per elaborar el segon recurs el Comú va contractar els serveis d'una empresa espanyola, «experta en aeronàutica» la qual cosa va «formalitzar fa pocs dies» segons Minguillón que va negar que el Comú «demanés cap informe per contradir un informe que encara s'ha de fer», referint-se al que faran en breu els tècnics francesos.

Carta / Minguillón també va explicar que els cònsols i excònsols d'Andorra la Vella enviaran una carta al Govern per demanar-li, «des de la responsabilitat que tenim i que altres persones, que durant molt anys han governat la parròquia també tenen, que en aquesta qüestió s'actuï amb sentit comú i d'Estat». Minguillón va afegir que la carta «escrita en el to més respectuós advoca per la seguretat de les persones i pel fet que la majoria de ciutadans no el vol» i va concloure «per tot això, l'heliport del Patapou no s'ha de construir, és una qüestió de respecte per a la ciutadania i de sentit comú».

El cònsol menor també es va felicitar de que els tècnics designats pel Govern francès per fer l'informe sobre la seguretat de la infraestructura, es desplacin a Andorra aquest mes per poder-s'hi entrevistar, tal com va prometre el Govern. I és que tal com va reiterar Minguillón ahir, per a la majoria del Comú d'Andorra la Vella la clau de l'informe està «en les preguntes que es facin als tècnics; no és el mateix demanar si és possible construir un heliport al Patapou que si és el lloc idoni per fer-ho, amb totes les garanties».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT