PUBLICITAT

La plataforma vol encetar la segona fase que apunta el ciutadà escaldenc

  • La fita és conscienciejar els habitants del nucli urbà que formen les dues viles
G. G
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La imatge que publica el díptic de la plataforma, amb totes les zones de sobrevol senyalitzades. Foto: EL PERIÒDIC

La Plataforma ciutadana No a l'heliport del Patapou també va anunciar ahir que seguirà els passos del Comú de la capital i presentarà recurs a la batllia, una vegada esgotada la via administrativa. Paral·lelament, però, l'associació llança la segona fase de sensibilització prop del ciutadà, amb l'objectiu d'arribar «no només a Andorra la Vella sinó també a Escaldes-Engordany» va explicar Isidre Bartumeu, portaveu de la Plataforma. «Intentarem conscienciejar els ciutadans d'Escaldes-Engordany del perill que suposa la zona d'enlairament i aterratge dels helicòpters, que els aparells fan de manera progressiva sobrevolant part de les dues poblacions i edificis sensibles, com són les escoles, Caldea o l'Hospital». Per aconseguir-ho la Plataforma ha editat un tríptic en que es mostra el recorregut que hauran de fer els aparells i del qual se n'ha imprès 18.000 exemplars que es distribuiran a les bústies.

Reunió entre ciutadans i polítics / A més dijous que ve, 4 d'octubre, la Plataforma convoca una reunió pública al centre cultural la Llacuna amb la participació dels partits polítics que seuen al consell de la corporació local, «perquè exposin els seu punt de vista sobre el Patapou» va afegir Miquel Armengol, un altre dels portaveus de la Plataforma i veí afectat per l'heliport. Per això, els ciutadans també rebran amb el díptic una invitació indicant l'hora de la reunió. De moment, els organitzadors encara no saben quins polítics hi assistiran perquè encara «és aviat». Aquesta no serà però l'única actuació pública de l'octubre. «Tindrem un estand a la Fira d'Andorra la Vella per continuar recollint firmes i ens entrevistarem amb les Associacions de Pares d'Alumnes de totes les escoles que sobrevolaran els helicòpters, d'aprop i més aprop, en cas que es construeixi l'heliport al Patapou». Armengol va afegir que no entenia perquè s'havia triat aquest emplaçament, «seria diferent si no n'hi hagués cap més, però és que n'hi ha i de molt millors, i va afegir que a causa dels vents del sud els helicòpters que venen de Barcelona hauran de fer la volta a Escaldes».

Alerta al perill / Per això, la Plataforma penjarà banderoles a les zones crítiques que haurien de sobrevolar els aparell, com ara els centres escolars, entre els quals hi ha grans establiments com ara el Lycée Comte de Foix i el Col·legi Sant Ermengol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT