PUBLICITAT

Sant Julià manté la cessió en sòl urbà consolidat al 10%

  • La corporació defensa que ha de fer front a necessitats d'equipaments públics
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Jordi i Gil expliquen, ahir, la decisió acompanyats del tècnic d'Urbanisme del Comú Enric Vilme. Foto: ANA / M. C.

La Junta de Govern del Comú de Sant Julià de Lòria ha decidit no acollir-se a la mesura prevista en la modificació de la Llei del sòl de rebaixar de forma temporal el percentatge de cessió de terreny en sòl urbà consolidat i ha optat per mantenir-lo al 10%. Així ho va anunciar ahir la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, que considera que la mesura «no s'adequa a la realitat de la parròquia» i el seu impacte seria molt limitat. D'altra banda, quan es faci la revisió del Pla Urbanístic de la parròquia, s'introduiran «mesures globals» que afectin el sòl urbà consolidat i l'urbanitzable i ajudin a «sostenir el desenvolupament de la parròquia i el sector de la construcció», segons va apuntar el conseller d'Urbanisme, Dot Jordi.

Després de diverses reunions amb els membres de la Junta de Govern i tot i ser «conscients de les greus dificultats que travessa el sector de la construcció i de la ferma voluntat d'ajudar-lo», la corporació laurediana ha considerat mantenir el 10% de cessió perquè la rebaixa «no s'adequa a la realitat de la parròquia». D'una banda, el Comú ha de seguir fent front a les necessitats d'equipaments públics «futurs i actuals» a la mateixa parròquia, va exposar la cònsol. De l'altra, el conseller d'Urbanisme va explicar que actualment hi ha poc sòl urbà consolidat per desenvolupar i, per tant, «creiem que tindria un impacte molt limitat al sector de la construcció», va recollir l'ANA.

A tall d'exemple, Jordi va indicar que el terreny urbà consolidat representa menys del 10% de la parròquia i d'aquest, un 5% queda per desenvolupar.

El conseller d'Urbanisme també va indicar que el Comú ha mantingut des de fa anys les taxes de construcció més baixes del país i el Pla Urbanístic de la parròquia elaborat fa sis anys fixa una cessió del 10% mentre la majoria de Comuns ho van fer al 15%. Per tant, va argumentar que hi ha hagut sis anys de vigència d'aquest diferencial del 5% respecte a les altres parròquies.

A més, Gil va afegir que hi ha la possibilitat que es puguin fer cessions de terreny per equipaments públics que suposarien un estalvi de lloguers per al Comú. La cònsol va parlar de la Llar de jubilats, on els padrins demanen un indret més cèntric; i de la demanda del Govern de canviar de lloc el Centre de Salut «per fer-lo més visible i accessible».

LA REVISIÓ DEL POUP / El Comú també espera l'aprovació dels reglaments que desenvoluparan la Llei del sòl per poder revisar el Pla d'Ordenació i Urbanisme (POUP) i incloure-hi «mesures globals que afectin tant el sol urbà consolidat com l'urbanitzable per sostenir el desenvolupament de la parròquia i el sector construcció», segons va anunciar el conseller d'Urbanisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT