PUBLICITAT

Unes 300 persones escolten el mètode d'educació de Kovacs

  • El doctor recomana dedicar als fills temps de qualitat, prioritzant l'interès i no la seva voluntat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Kovacs exposa el seu mètode a l'auditori de l'edifici Crèdit Centre Foto: ANA / DIANA PÉREZ

El doctor en medicina Francisco Kovacs va explicar ahir el seu mètode d'educació infantil basat en l'aportació d'un model a seguir i d'un ambient afectiu, i en el desenvolupament de les potencialitats dels infants. Kovacs assegura que a partir dels 40 anys, una persona perd 1.000 neurones a l'any, però que aquest fet no és important si les neurones estan connectades entre si, per la qual cosa és necessari que durant la infància es fomentin les connexions cerebrals. El doctor va recomanar que quan els pares no poden dedicar gaire temps als fills per motius laborals, cal que aquest temps sigui de qualitat i que prioritzin l'interès de l'infant però no la seva voluntat, ja que sovint es cau en l'error de cedir davant de tots els seus capricis. La conferència, organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà i l'Escola Kids, va tenir una assistència de gairebé 300 persones.

El doctor Francisco Kovacs considera que educar significa en primer lloc aportar un model a imitar, per la qual cosa els fills no faran una cosa que no han vist dels seus pares. En segona instància, cal rodejar l'infant d'un ambient afectiu, i en tercer lloc cal aplicar mètodes per desenvolupar totes les potencialitats que tingui el nen, ja que no aprendrà només perquè tingui el codi genètic que li permeti, sinó que cal que s'estableixin les connexions cerebrals adequades mitjançant els estímuls que rebi.

Kovacs també va parlar de com educar en el cas que tots dos pares treballin i tinguin poc temps per estar amb els fills. El doctor indica que l'important és que el poc temps que els dediquin, sigui un temps de qualitat i que prioritzin l'interès de l'infant, que no vol dir la seva voluntat, és a dir, que no caiguin en l'error de cedir a tots els capricis. De fet, Kovacs creu que en alguns casos caldria reflexionar sobre si no seria millor que un dels dos es pogués dedicar temporalment a exercir d'educador, perquè moltes vegades el que guanya un dels dos no compensa la despesa en cangurs o activitats extraescolars, va recollir l'ANA.

D'altra banda, el ponent va criticar la frivolitat amb què es prenen decisions en l'àmbit educatiu, i l'aplicació de canvis en els sistemes educatius sense haver estat contrastats prèviament. De fet, va destacar que Espanya inverteix en educació per sobre de la mitjana de la OCDE, i en canvi té els pitjors resultats educatius. Pel que fa a Andorra, Kovacs considera que és molt positiu que la població pugui estar en contacte amb tres sistemes educatius i que la majoria de la gent parli tres idiomes.

EL CONFERENCIANT / Francisco Kovacs va néixer a Palma de Mallorca el 1964, es va titular en medicina amb 19 anys i es va doctorar als 22. Actualment dirigeix la Red Española de Investigadores en Dolencias de la Espalda, i presideix la Fundació Kovacs, dedicada a la investigació mèdica, l'assistència sanitària i la promoció de la salut pública.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT