PUBLICITAT

La Fandjudo aposta per educar, formar àrbitres i més tècnics

  • Toni Besolí és l'únic director tècnic i Eladi López portarà kata i el jiu-jitsu, que es recupera
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

La nova junta de la Fandjudo, amb Alain Cabanes de president, vol apostar més per educar amb el judo, formar àrbitres i tenir més tècnics. Tot, és clar, sense deixar de banda la competició, tot i que en els pròxims dos anys serà inferior la recerca de proves internacionals per als andorrans amb opció d'anar als Jocs de Rio de Janeiro 2016. A partir de 2014, serà una altra història: «Els dos primers anys les despeses són per als entrenaments i la formació i no per fer competicions a fora», va dir ahir el president. Això sí, per formar part de la selecció continuarà havent batalla, però ara regulada amb uns criteris que establiran un rànquing de punts entre els candidats

Cabanes va exposar ahir els sis punts bàsics del programa de la seva junta per als pròxims quatre anys. El primer, formar àrbitres de la mà de Joan Ramon Balsells, tècnic del club de Sant Julià i únic àrbitre al Principat. El segon, obrir la porta, «definitivament», segons Cabanes, al jujitsu, amb Eladi López en funcions de formació de tècnics, ja que en té, de coneixements. En tercer lloc, formar tècnics amb la proposició als judoques júniors i sèniors d'apostar per aquest camí de cara al futur. El quart punt, el programa del judo-base, amb competicions entre clubs de totes les parròquies «perquè es coneguin i sigui un judo lúdic». Cinquè, la Fandjudo aposta pel ‘Judo a l'École', projecte iniciat ja a Canillo al sistema educatiu francès, tot i que a l'escola andorrana també es durà a les classes d'educació física. Com a sisena i última intenció, introduir la kata, també fins i tot en competicions, de la mà d'Eladi López.

Així mateix, Cabanes va informar que la Fandjudo deixa de tenir dos directors tècnics. Ho serà només Toni Besolí, i ja no López. A més, la federació negocia amb el judoca Dani Garcia perquè sigui el preparador físic, i no descarta la participació de l'andorrà als Jocs dels Petits Estats, així com la de Laura Sallés. «Ella és un exemple», va dir Cabanes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT