PUBLICITAT

L'APCA condemna els insults a un periodista al final de la manifestació de la Policia

  • L'Associació de professionals de la comunicació d'Andorra demana 'una disculpa pública a l'afectat'

L'Associació de professionals de la comunicació d'Andorra (APCA) ha emès un comunicat aquest dilluns a la tarda expressant 'la seva repulsa pels insults' que ha rebut un periodista mentre cobria la manifestació convocada pels sindicats de la Policia. L'APCA, a més, demana 'una disculpa pública a l'afectat'.

El comunicat explica que el periodista s'ha vist increpat per un grup de manifestants als crits de manipulador i mentider, a qui han encerclat en to clarament amenaçador a les acaballes de la concentració' i que ha estat un dels moments més tensos de la concentració que en tot moment ha transcorregut pacíficament. L'APCA qualifica la situació de 'tensa i desagradable', tot i que 'no hi ha hagut agressió ni el periodista s'ha vist privat de desenvolupar la seva feina'.

El col·lectiu de professionals de la comunicació afirma que 'en lloc de l'insult i la desqualificació es pot utilitzar el dret a rèplica, sempre concedit des dels mitjans de comunicació del país si els manifestants i els sindicats que els representaven consideren que el periodista increpat no ha informat correctament els lectors dels afers que els afecten'. I afegeix que 'el dret de manifestació, reconegut a la Constitució, no està renyit amb la llibertat d’expressió i el dret a la informació, també reconeguts a la Carta Magna'.

L'APCA emplaça als sindicats convocants de la manifestació -SIPA i CFPA- a demanar 'una disculpa pública a l'afectat'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT