PUBLICITAT

Sant Julià manté la cessió obligatòria en sòl urbà consolidat en el 10%

  • Montserrat Gil ha dit que la mesura "no s'adequa a la realitat de la parròquia" i el seu impacte seria molt limitat
01102012_stju1
El conseller d'Urbanisme de Sant Julià, Dot Jordi, i la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, amb un dels tècnics d'urbanisme del Comú, Enric Vilme. Foto: ANA / M.C.
La Junta de Govern del Comú de Sant Julià de Lòria ha decidit no acollir-se a la mesura prevista en la modificació de la Llei del sòl de rebaixar de forma temporal el percentatge de cessió de terreny en sòl urbà consolidat i ha optat per mantenir-lo en el 10%. Així ho ha anunciat aquest dilluns la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, ja que ha considerat que la mesura 'no s'adequa a la realitat de la parròquia' i el seu impacte seria molt limitat. D'altra banda, quan es faci la revisió del Pla Urbanístic de la parròquia, s'introduiran 'mesures globals' que afectin el sòl urbà consolidat i l'urbanitzable i ajudin a 'sostenir el desenvolupament de la parròquia i el sector de la construcció', tal com ha apuntat el conseller d'Urbanisme, Dot Jordi.
Sant Julià ha anunciat aquest dilluns que no rebaixarà el percentatge de cessió de terreny en sòl urbà consolidat i, per tant, opta per no aplicar la mesura contemplada en la modificació de la Llei general d'Ordenació del Territori i Urbanisme aprovada pel Consell General el 31 de juliol. 

Després de diverses reunions amb els membres de la Junta de Govern i tot i ser 'conscients de les greus dificultats que travessa el sector de la construcció i de la ferma voluntat d'ajudar-lo', la corporació ha considerat mantenir el 10% de cessió perquè la rebaixa 'no s'adequa a la realitat de la parròquia'.

D'una banda, el Comú ha de seguir fent front a les necessitats d'equipaments públics 'futurs i actuals' a la mateixa parròquia, ha dit la cònsol major, Montserrat Gil. De l'altra, el conseller d'Urbanisme, Dot Jordi, ha exposat que actualment hi ha poc sòl urbà consolidat per desenvolupar i, per tant, 'creiem que tindria un impacte molt limitat al sector de la construcció', ha afirmat. 

A tall d'exemple, Jordi ha indicat que aquest tipus de terreny representa menys del 10% de la parròquia i d'aquest, un 5% queda per desenvolupar. 

El conseller d'Urbanisme també ha indicat que el Comú ha mantingut des de fa anys les taxes de construcció més baixes del país i el Pla Urbanístic de la parròquia elaborat fa sis anys fixa una cessió del 10% mentre la majoria de Comuns ho van fer al 15%. Per tant, ha argumentat que hi ha hagut sis anys de vigència d'aquest diferencial del 5% respecte a les altres parròquies.

A més, la cònsol ha afegit que hi ha la possibilitat que es puguin fer cessions de terreny per equipaments públics que suposarien un estalvi de lloguers per al Comú. Gil ha parlat de la Llar de jubilats, on els padrins demanen un indret més cèntric; i de la demanda de Govern de canviar de lloc el Centre de Salut 'per fer-lo més visible i accessible'. 

Mesures de reactivació amb la revisió del POUP
El Comú també espera l'aprovació dels reglaments que desenvoluparan la Llei del sòl per poder revisar el Pla d'Ordenació i Urbanisme (POUP) i incloure-hi 'mesures globals que afectin tant el sol urbà consolidat com l'urbanitzable per sostenir el desenvolupament de la parròquia i el sector construcció', ha anunciat Dot Jordi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT