El VPC, «indisciplinat» però efectiu per sumar la victòria

• Dídac Martínez avisa els seus jugadors contra l'excés de faltes i targetes
R. MORA

Gispert deixa sense samarreta un jugador del Lèguevin, ahir durant el partit al Camp del Consell. Foto: TONY LARA

La primera part d'ahir del VPC Andorra contra el Lèguevin, en el que era el debut de Dídac Martínez a la banqueta andorrana al Camp del Consell, i l'estrena de l'equip a casa en aquesta nova Promoció d'Honor, va ser una mica caòtic. Amb tot, l'equip va lluitar per refer-se en la represa, i al final, amb molt d'esforç, ho va aconseguir per vèncer el conjunt francès 26-22. Però l'alegria per la segona victòria consecutiva –dos de dos– dels andorrans, no era al rostre del tècnic: «Estem contents pel triomf, però seguim sent molt indisciplinats, no tenim continuïtat en el joc perquè fem moltes faltes. Està clar que ens hem d'adaptar als arbitratges, que aquest any seran diferents, però les targetes que rebem són cosa nostra».

El to de l'entrenador no era d'indignació, sinó de toc d'atenció a la plantilla, perquè el que no va agradar gens ni mica va ser una primera part en què cadascú semblava fer la seva guerra, i d'això va treure profit el rival, que a base de penalitats es va posar 0-12 en el marcador. Abans del descans, un assaig d'Esteve transformat per Barkalaia, va deixar el marcador 7-12. I amb opcions.

En la represa, el VPC va anar a pel partit, tot i les interrupcions en el joc –l'àrbitre tampoc no va ajudar–. i primer una penalitat de Barkalaia (10-12) i una altra del georgià poc després que el Lèguevin fallés una, deixava un 13-12 que animava el públic local, ahir força entregat al seu equip.

Però els francesos, que tenien molt a dir tot i tenir jugadors molt més enllà del que es pot catalogar com deplorable estat de forma, van sumar amb un assaig i transformació el minut 11 de la segona meitat (13-19). El VPC va restablir l'ordre amb assaig de Barkalaia, i transformació, vuit minuts més tard (20-19), mentre el Lèguevin no volia marxar de buit i sumava en el 23 una altra penalitat que deixava el 20-22.

S'havia d'acabar d'establir un ordre que costava, i molt, i Barkalaia va posar el suspens en fallar una penalitat en el minut 26. Nou minuts més tard, quan de nou va tenir l'ocasió, va sumar el 23-22 que va quedar en 26-22 després, tot i que el Lèguevin va posar la por al cos dels locals fins que l'àrbitre, més enllà del minu 47, no va xiular el final.