PUBLICITAT

Els plans dels primers espases

  • Marcos Sanza vol baixar marca en la seva segona marató i Bernadó, ara lesionat, pensa en els Petits Estats
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sanza, ahir abans d'entrar a l'Estadi Comunal, seguit de prop per Pol Guillen, que finalment el venceria. Foto: TONY LARA

La tardor és època de maratons, i Marcos Sanza, un dels millors fondistes, prepara la de Frankfurt del pròxim dia 28. El resident, que espera rebaixar la seva marca aconseguida a Berlín la temporada passada (2h 25min), pensa ara en això, però també té un lloc per als Jocs dels Petits Estats, tot i que assegura que es posarà en el tema «més endavant». El que també tindrà una important cita a Luxemburg 2013 serà Toni Bernadó, que ara està lesionat amb una tendinitis al genoll, però que viurà un hivern per posar-se a punt de cara a la cita amb els Petits Països.

Tots dos són ara les dues cares visibles del fons andorrà de cara a Luxemburg, amb la incògnita del que farà, per exemple, Pep Sansa, amb el qual aquest rotatiu no va poder contactar ahir. Les proves del 5.000m i els 10.000m seran els objectius. Sanza, que ara només té en ment la marató de Frankfurt, assegura que després d'aquesta cursa s'agafarà dues setmanes de descans, per reiniciar-se amb rodatges dins de la temporada de cross, que va des de octubre fins el març, a més «d'alguna mitja marató».

L'objectiu de Sanza a Frankfurt és baixar les 2h 25min de Berlín 2011, quan va debutar en la distància dels 42,195km: «L'objectiu és aquest, però en el meu cap i en la preparació està acostar-me a 2h 19min». Això és un ritme de 3min 20s el quilòmetre. «El que passa és que després la cursa és una altra cosa, perquè pot ploure, o no, pots anar en un bon grup o per contra quedar-te sol com li va passar a Toni a Londres, i llavors és tot molt més difícil i pensar en fer marca...», reflexionava ahir l'atleta. Fa una setmana va complir amb 167km, i aquesta setmana que s'acaba de tancar ha estat inferior: «És per la feina, depèn del treball que puc entrenar més, o menys». El seu entrenador és Joan Ramon Moya, que també dirigeix Toni Bernadó, i ara hi ha programada una altra setmana forta, i després, ja anar a menys de cara a la cita alemanya.

BERNADÓ, LESIONAT / Precisament és Toni Bernadó, l'home olímpic per excel·lència, qui ara no entrena. Després de la marató de Londres va tenir un descans amb algunes sortides de bicicleta, però també amb sessions lliures de desconnexió amb la competició, com ara córrer per la muntanya. Per contra, això no li ha anat bé, i el maratonià s'ha lesionat. Res greu, només una tendinitis al genoll. En quant es recuperi del tot, tornarà a entrenar amb la intenció de fer un hivern plàcid i arribar en òptimes condicions als Jocs de Luxemburg. De fet, per la prova dels 10. 000m dels Petits Estats ja té la mínima.

Així mateix, Bernadó no pensa en fer una marató a curt termini, això és aquesta temporada d'hivern o primavera. Fins la tardor del 2013, a la marató de Nova York –aquest any és el 4 de novembre, per fer-se una idea–, no hi haurà prova dels 42,195km per ell.

ANDORRANS A LA MARATÓ DE BERLÍN / Ahir es va disputar a Berlín la marató d'aquesta ciutat, amb força participació i també presència andorrana. El millor representant tricolor va ser Carles Mariné, de l'Amics Atletisme Andorra (AAA) amb 2h 56min clavats en la 826a posició, tot i que el membre del Club Triatló Serradells, Ferran Gómez, el va superar amb 2h 48min 48s. De l'AAA també hi van ser David Isal, que va creuar la meta amb 3h 01min 10s (1.436è) i David Astrie, que amb 3h 11min 48s va ser 2.330è. Així mateix, l'andorrana Gràcia Mirell Roca va acabar 6.759a amb un temps de 5h 08min 45s, el mateix temps que Jaume Soler.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT