PUBLICITAT

L'EOC decideix a Andorra apostar pels Jocs Olímpics d'Europa

  • Els esportistes tricolors tindrien un nou front obert per poder competir en una cita de màxim nivell
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

L'Executiu del Comitè Olímpic Europeu (EOC) va decidir ahir a Andorra en la tercera trobada apostar pels Jocs Olímpics d'Europa. Així, el màxim mandatari de l'ens, Patrick Hickey, convidat d'honor també en l'acte del COA de divendres per commemorar el seu 40è aniversari, va indicar: «Hem decidit tirar endavant aquesta idea».

El principal problema per aprovar aquesta nova gran cita és que hi ha tanta competició amb els països del Vell Continent implicats que no troben una data adequada. «Farem una recomanació per aprovar aquests Jocs en l'assamblea d'Israel», que es celebrarà els pròxims 7 i 8 de desembre, «amb una proposta perquè la primera edició es celebri al 2015, al juny o al setembre, tot i que aquestes dates no són encara definitives». L'argument per a Hickey, una eminència que entre d'altres càrrecs de pes és també membre del comitè executiu del Comitè Olímpic Internacional (CIO), és que «A Àfrica, a Amèrica, a Àsia.., A la resta de continents en tenen. S'han de fer», va sentenciar. Entre d'altres temes, també es va debatre crear un grup de treball per aturar les apostes il·legals, «un problema que s'està fent més gran que el del dopatge».

Hickey es va mostrar «encantat» de visitar Andorra per viure un cap de setmana amb aroma olímpica i de «donar suport» al COA per l'efemèrides. «És la quarta vegada que vinc, l'última va ser amb motiu dels Jocs dels Petits Estats 1991. Espero tornar aviat...», es va acomiadar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT