PUBLICITAT

L'acostament a la UE i els CDI centren les cimeres bilaterals

  • Saboya també parla d'aprofundir relacions econòmiques i turístiques
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
Saboya i el ministre vietnamita. Foto: SFG

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va mantenir més trobades bilaterals amb homòlegs de diversos països. L'acostament a la Unió Europea (UE) va centrar moltes d'aquestes cimeres, segons va informar ahir el Govern a través d'un comunicat. Igualment, la voluntat d'establir una xarxa de convenis per evitar la doble imposició (CDI) també va ser un tema estrella de les reunions.

Saboya va mantenir reunions bilaterals amb Irlanda, la Santa Seu, Eslovàquia, Xipre, San Marino, Nova Zelanda i Vietnam. El responsable d'Exteriors va informar els seus homòlegs sobre els avenços d'Andorra en l'elaboració d'un nou marc fiscal i de la voluntat del Govern d'establir una xarxa de convenis de no doble imposició que complementin el procés d'obertura econòmica engegat.

El procés d'acostament a la UE va centrar bona part de la trobada amb la ministra d'Afers Exteriors de Xipre (estat que presideix actualment el Consell de la UE), Erato Kozakou-Marcoullis. La ministra va mostrar tota la seva disposició a ajudar els petits estats en el seu camí d'acostament a Europa. Al voltant d'aquesta qüestió va girar també l'entrevista amb el viceprimer ministre irlandès, Eamon Gilmore, ja que Irlanda ostentarà la presidència de torn a la UE a partir del mes de gener del 2013 un cop finalitzada la presidència xipriota.

La possibilitat d'iniciar converses per negociar un conveni de no doble imposició va ser un altre dels temes tractats durant les reunions bilaterals, especialment amb Xipre i Eslovàquia, que es van mostrar molt receptius a la proposta andorrana. També es van evocar durant les trobades iniciatives per l'aprofundiment de les relacions bilaterals en els àmbits turístic i econòmic, incloent la perspectiva d'acords sectorials i de visites creuades a fi de promoure els intercanvis.

Els ministres d'afers exteriors europeus es van mostrar interessats també pels preparatius de cara a la presidència andorrana del Consell d'Europa i el ministre va aprofitar per explicar que la prioritat girarà en torn a l'Educació com a mitjà de promoció dels valors democràtics i dels drets humans i l'imperi de la llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT