PUBLICITAT

Andorra organitzarà la Copa Comen el juliol del 2013

  • La competició, per a nenes de 14 i 15 anys, mourà uns 4.000 visitants
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cita final del campus de sincronitzada als Serradells, l'estiu del 2011. Foto: ÀLEX LARA

Aitor Osorio ha aconseguit que Andorra organitzi la Copa Comen de natació sincronitzada al juliol de l'any vinent. El president de la Federació Andorrana de Natació va treure el sí ahir en el congrés de la Lliga Europea de Natació (LEN) celebrat a Cascais (Portugal) i per fi compleix amb una fita que va sol·licitar fa tres anys.

No és encara una decisió ferman, ja que ha de passar pel vist i plauy del delegat tècnic de la LEN però segons va explicar Osorio ahir: «Difícilment pot variar la decisió. Hi havien més països interessats en organitzar-la però entre tots els integrants del congrés hem arribat a un acord perquè sigui al Principat. No és una decisió que es prengui votant, simplement és com una oferta-demanda. Cadascú proposa la seva i sempre arribem a una entesa, com ha passat avui [per ahir]. Andorra té experiència en fer la Copa de Campions, l'Europeu, el Míting de Petits Estats. Sabem de què va».

La Copa Comen és una competició de categories inferiors d'enorme prestigi internacional, només superada en importància per uns Jocs Olímpics i uns Mundials. «Tres del Japó i Xina, allà s'hi citen totes les potències de la sincronitzada», va indicar. A Andorra vindran entre 23 i 25 països del món i unes 500 nedadores de 14 i 15 anys. La data és ideal per ser temporada baixa a Andorra: la primera setmana de juliol i s'espera que les joves vinguin acompanyades per les seves famílies: «Calculo que ens visitaran entre 4.000 i 5.000 persones», va avançar Osorio. Turisme esportiu pur i dur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT