La defensa grinyola massa

• Derrota a casa amb debilitat en el rebot i l'u contra u en el primer partit del River de LEB Or a casa
IVÁN MOURE I RAFA MORA

Marc Blanch intenta robar la pilota a Eriksson en una situació defensiva del River, ahir al Poliesportiu d'Andorra. Foto: EL PERIÒDIC

Unes 400 persones es van congregar ahir al Poliesportiu d'Andorra per veure el nou River, el que d'aquí a una setmana començarà a competir a Osca en la LEB Or. La pluja potser va provocar aquesta entrada, ja que el curs passat la mitjana superava els 700 espectadors per partit i de cara al curs 2012-2013, en la segona categoria del bàsquet espanyol, el club espera que aquesta xifra s'apropi més al miler.

La presentació del conjunt de Peñarroya davant el seu públic va ser decebedora. Davant hi havia un equip ja conegut que, això sí, s'ha reforçat de meravella amb joves talents que si tenen el dia, com ahir, et destrossen la moral a base de canell. Però no valen les excuses. Queda menys d'una setmana per al primer examen i ahir l'equip tricolor va suspendre en defensa. El resultat va ser una derrota per 89-96, més fàcil per al Barça que en el partit de la Copa Catalana en el qual també va perdre el River, tot i que llavors va ser amb un triple sota la botzina.

Amb més centímetres sota els taulells ahir les xifres van ser inferiors a les dels blaugranes: 21 rebots per 30. Massa diferència que hauria estat més normal invertida. També va grinyolar l'intensitat alhora de defensar. Entrades amb safata fàcil van costar molts punts, igual que les cistelles des de més enllà del 6,75 –11 de 21 amb un Ivan Garcia estel·lar que en va clavar 5 de 7– són dades que demostren que l'un contra un va fallar i això no s'ho pot permetre un equip que juga sempre al marcatge individual, amb intensitat, sense deixar al rival una mil·lèssima de temps per pensar. O almenys això és el que reflectia aquest equip a Plata.

El primer periode va ser l'únic sense un dominador clar. El River va començar bé, amb un Dani Pérez que com a director d'orquestra va demostrar que val , i molt, amb un Maresch que encara arrossega el bon estat de forma del Preeuropeu –igual com Schreiner– i que ja no té por de guanyar protagonisme en les jugades d'atac. No tan bé anava el rebot, però això no es va notar fins que les errades en el tir van ser més freqüents, després del descans.

El segon quart, però va començar a dictar la derrota del River. El Barça es va veure més preparat, portava una marxa més; no patia per anotar, en defensa començava a provocar les errades dels de Peñarroya i al descans va marxar nou amunt (39-48).

Peñarroya, com sempre tan enèrgic i gesticulador fins el descans, va ser com un espelma en el tercer i quart període. No se'l veia gens content. I dins del rectangle de joc els jugadors del River tampoc van emprémer l'accelerador per evitar que el partit s'escapés. Potser faltava l'alicient de que fos un partit oficial però la realitat és que el Barça mantenia l'avantatge al final del tercer temps (64-75) i el en darrer quart va arribar a anar vencent de 15 tot i que al final el River va maquillar l'electrònic.