PUBLICITAT

La Federació de la gent gran lluitarà contra el retard de l'edat de jubilació

  • L'entitat considera que treballar més enllà dels 65 «és barrar el pas als joves» i «deixar gent a l'atur»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La sala del Centre de Congressos plena per assistir a l'assemblea i al Dia internacional de la Gent Gran, ahir. Foto: ANA / M. T.

Va ser clar i contundent el president de la Federació d'Associacions de la Gent Gran, Marcel Besolí, en el discurs pronunciat en el marc de l'assemblea general. Una de les lluites i reivindicacions que marcarà el proper any dins la federació serà l'allargament de l'edat de jubilació. Es tracta d'una mesura que ha proposat el Consell d'Administració de la CASS i que el Govern es planteja molt seriosament. I es tracta d'una mesura que no agrada gens al col·lectiu de la gent gran.

«Estem en contra que s'apugi l'edat de jubilació, ¿s'ha de treballar dos anys més perquè no s'han administrat bé les coses?», va interrogar-se Besolí, que va afegir que una persona que té 65 anys es mereix una «jubilació digne i com cal». El president de la federació va assegurar que intentaran intercedir al Consell d'Administració de la CASS, a través del seu delegat, per tal que no es tiri endavant la mesura.

Aquest delegat és Lluís Samper, secretari de la Federació. Entre els motius que al·legaran des de l'entitat hi ha el fet que allargar l'edat de jubilació suposa «barrar el pas als joves perquè s'incorporin al mercat del treball», a més de que deixaria molta gent a l'atur, va manifestar Samper. El secretari de la Federació va explicar que ja han fet palès aquest sentiment contrari dins de la CASS, però que són conscients que finalment qui tindrà l'última paraula serà el Consell General.

Les manifestacions dels dos principals responsables de la Federació es van fer en el marc de l'assemblea celebrada ahir al Centre de Congressos de la capital. Després de deu anys al càrrec, tocava renovació de la presidència, però finalment Besolí seguirà quatre anys més com a president, ja que no va sortir cap candidat a delegar-lo en el càrrec. Per Besolí, «no hi ha cap problema en seguir» i en continuar «lluitant per les nostres pensions i perquè no ens toquin els nostres diners».

UN CARNET ELECTRÒNIC / A més del tema de les jubilacions, els altres eixos de lluita del proper any en el sí de la Federació és la creació d'un carnet electrònic per a les persones que gaudeixen del 100% de cobertura de la CASS en el cost dels medicaments, ja sigui per la patologia que pateixen o per manca de recursos. La manera de fer-ho a dia d'avui, a base de segellar papers, és «impròpia del moment que vivim», va manifestar Samper.

Finalment, la tercera demanda és que la CASS es faci càrrec d'una part dels honoraris de les consultes als podòlegs. Consideren que és un servei molt necessari entre el col·lectiu, sobretot per a les persones diabètiques. De moment, s'està a punt de tancar un acord per tal que als Centres de Salut hi hagi una infermera per atendre a la gent gran en aspectes relacionats amb la podologia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT