PUBLICITAT

Els Bombers s'uniran a la manifestació de l'1 d'octubre

  • L'ABA i l'A-118 rebutgen la proposta del Govern i insten a clarificar què és negociable
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Reunió dels representants sindicals de la Plataforma, la setmana passada. Foto: ÀLEX LARA

Els bombers van decidir, dijous a la nit en assemblea, rebutjar la proposta inicial del Govern sobre la reforma dels complements de jubilació i demanar un nou marc de negociació, i també donar suport a la convocatòria feta pels sindicats de la Policia de manifestació en favor dels drets laborals en general. L'assemblea va ser conjunta de les dues associacions de bombers, l'ABA i l'A-118.

En la reunió conjunta es va aprovar rebutjar la proposta del Govern en relació als canvis en el sistema de complements de la jubilació tal i com els va transmetre el ministre de Finances i de Funció Pública, Jordi Cinca, en la reunió amb els sindicats i en el document que els ha fet arribar, però obren la porta a negociar «un nou marc de negociació», segons va explicar el vicepresident de l'ABA, Joan Torra.

Després de les darreres declaracions del ministre i de veure la interpretació del text que han fet l'Associació de personal adscrit a l'Administració General (Apaag) i el Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP), els bombers també creuen que hi ha marge de negociació perquè «sembla que hi ha temes que estaven tancats i ara poden ser negociables», va manifestar Torra. Així, «si està obert del tot anirem a negociar perquè potser ens asseiem per reclamar el 100% dels salaris», va afegir.

Per aquest motiu, el també portaveu de la Plataforma de Funcionaris va explicar que demanaran al ministre que clarifiqui què és negociable i què no, ja que si està tot obert probablement tots els sindicats estaran disposats a parlar. Torra, va indicar que les declaracions del ministre de Finances i Funció Pública poden donar a entendre que alguns temes que es donaven per tancats «ara poden ser negociables» i va demanar que es clarifiquin aquests conceptes.

PRESENTS A LA MANIFESTACIÓ / Els afiliats a l'ABA s'uniran dilluns a la manifestació convocada pels sindicats de policia per la defensa dels drets laborals de tots els treballadors. Com a membres de la Unió Sindical d'Andorra prendran part d'aquesta protesta però també com a membres del sindicat de bombers després que ho aprovessin en assemblea.

A més, des de la Plataforma consideren que el parer majoritari és el d'afegir-se a la convocatòria dels sindicats de la Policia d'aquest dilluns perquè és pels drets laborals dels treballadors, no només per la qüestió dels complements de jubilació de la Funció Pública, i per tant, «seria molt insolidari que algú no hi donés suport», va recollir l'ANA. Així, el vicepresident de l'ABA va animar doncs a la participació. «Què més volem que els sindicats que han de posar ordre ens convidi a fer una concentració pacífica», va concloure Torra.

Des de l'Associació de Bombers A-118, el seu president, Juanjo Barrio, va destacar els tres acords presos per l'assemblea: el rebuig a la proposta inicial de modificació del sistema de complements de jubilació, la demanda de clarificació dels aspectes negociables i l'adhesió a la manifestació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT