PUBLICITAT

L'Audiència de Lleida considera «desproporcionades» les mesures

  • Revoca la resolució del jutjat de la Seu i estableix llibertat sense fiança per a l'exconseller
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Jordi Ausàs, al Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

L'Audiència de Lleida considera «desproporcionades» les mesures imposades pel jutjat d'Instrucció número 2 de la Seu d'Urgell, quan va ordenar presó preventiva sota fiança de 145.000 euros per l'exconseller Jordi Ausàs per un presumpte delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal. Ausàs va sortir de la presó el 16 de juliol passat després de pagar la fiança, uns diners que ara l'Audiència de Lleida ha ordenat que se li retornin ja que considera que no existeixen prou indicis que demostrin la seva culpabilitat. L'Audiència també estableix que era innecessari l'ingrés a presó ja que «no hi havia risc de fuga» i només obliga Ausàs a comparèixer cada quinze dies al jutjat.

L'Audiència de Lleida considera «excessivament desproporcionada» una mesura «tan restrictiva de drets» com és la presó provisional sota fiança ordenada pel jutjat de la Seu d'Urgell contra Ausàs ja que aquesta es justifica quan existeix risc de fuga, obstrucció de la instrucció penal o reiteració delictiva i recorda que en cap cas es pot ordenar amb finalitat de càstig o d'anticipació de la pena.

En aquest cas, el jutjat de la Seu va adoptar la mesura de presó provisional per evitar un risc de fuga o d'alteració o destrucció de proves. L'Audiència de Lleida considera, però, aquests motius «qüestionables» tenint en compte que, pel que fa al risc de fuga, el detingut no té antecedents penals ni policials i que compta amb un fort arrelament a la Seu d'Urgell, on hi treballa i hi viu amb la seva dona i tres fills, ,i pel que fa al risc de destrucció de proves, que «ja es trobaven totes sota custòdia policial».

Per tot això, l'Audiència de Lleida, arran del recurs presentat per Ausàs, impugna la presó provisional sota fiança ordenada pel jutjat de la Seu d'Urgell, i estableix llibertat sense fiança per l'imputat amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT