PUBLICITAT

Saboya aprofita la presència a Nova York per iniciar contactes amb Àustria, Luxemburg i la República Txeca per signar CDI

  • El Govern ha ampliat els contactes per a l’establiment dels convenis per evitar la doble imposició (CDI) a altres estats de l’àmbit de la Unió Europea
28092012_saboya nu1
Imatge d'arxiu dl ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en una intervenció a les Nacions Unides. Foto:SFGA
El Govern ha ampliat els contactes per a l’establiment dels convenis de doble imposició (CDI) a altres estats de l’àmbit de la Unió Europea. Així, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha aprofitat la presència a l’Assemblea General de les Nacions Unides per encarar les converses amb la República Txeca, Àustria i Luxemburg, segons ha informat el Govern a través d'un comunicat.
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha acordat amb el seu homòleg de la República Txeca, Karel Schwarzenberg, iniciar els contactes per engegar la negociació, que permeti signar un  conveni de no doble imposició. El cap de la diplomàcia andorrana també ha mantingut reunions bilaterals amb representants d’Àustria i Luxemburg per avançar en la mateixa direcció. Paral·lelament, una altra qüestió que ha centrat les trobades amb els ministres d’Exteriors dels tres països ha estat el procés d’aproximació d'Andorra a Europa.

En el marc de l’Assemblea, el ministre ha intercanviat impressions amb el copríncep i president francès, François Hollande, i amb el president espanyol, Mariano Rajoy. També ha saludat el president dels Estats Units, Barack Obama, així com la primera ministra d’Austràlia, Julia Gilliard, el primer ministre del Japó, Yoshihiko Noda, i la presidenta de Suïssa, Eveline Widmer-Schlumpf, entre d’altres.

La delegació andorrana ha assistit igualment a la inauguració dels nous locals de la Unió Europea a les Nacions Unides, esdeveniment durant el qual Saboya ha aprofitat per conversar amb el president de la Comissió Europea, Jose Manuel Barroso, i amb Catherine Ashton, alta representant de la Unió Europea per als Assumptes Exteriors.

D'altra banda, la reunió bilateral amb el ministre d’Albània, Edmond Panariti, ha servit per avançar en la negociació d’un acord turístic entre els dos països que es preveu tancar i signar durant la visita que Saboya farà a Tirana amb motiu del traspàs de la presidència del Consell d’Europa.

El ministre s’ha sumat a la xarxa ministerial informal per promocionar els treballs de la Cort Penal Internacional promoguda per Liechtenstein. Andorra també s’ha afegit a la declaració ministerial conjunta en favor del Conveni per a la Prohibició Completa dels Assajos Nuclears.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT