PUBLICITAT

L'Audiència de Lleida revoca el decret de presó a Jordi Ausàs per un presumpte delicte de contraban

  • L'Audiència considera desproporcionada la fiança de 145.000 euros que la jutge que porta el cas va imposar a Ausàs i que l'advocat de l'exconseller va recórrer
28092012_jordi ausas1
Foto: ARXIU ANA
L'Audiència de Lleida ha revocat el decret de presó imputat a l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, per un presumpte delicte de contraban i pertinença a grup criminal, tal com ha informat TV3. L'Audiència considera desproporcionada la fiança de 145.000 euros que la jutge que porta el cas va imposar a Ausàs i que l'advocat de l'exconseller va recórrer precisament per considerar-la exagerada.
L'Audiència considera l'ordre de presó preventiva del jutge instructor 'excessivament costosa i desproporcionada' i estima el recurs acordant la llibertat provisional d'Ausàs sense fiança, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge els dies 1 i 15 de cada mes i també quan sigui requerit, tal com ha informat l'Agència EFE.

En la seva sentència, el tribunal dóna la raó a l'advocat d'Ausàs, Jordi Alís, que va al·legar en el seu recurs que l'ordre de presó defugible previ pagament de la fiança resultava 'infundada i desproporcionada', per entendre que no existeixen indicis suficients de criminalitat contra el seu defensat ni els fins que justifiquen l'adopció de la presó preventiva.

Malgrat que el Ministeri Fiscal es va oposar a aquesta revocació, l'Audiència Provincial està d'acord amb els arguments de l'advocat d'Ausàs i recorda que la presó preventiva és una mesura cautelar 'de naturalesa excepcional' que cal prendre quan hi ha risc de fugida, obstrucció de la instrucció penal o la reiteració delictiva.

En el cas d'Ausàs, l'Audiència assenyala que el jutge instructor va acordar aquesta mesura per evitar el risc de fugida existent, al seu entendre, per la gravetat de les eventuals penes i per la possibilitat d'alterar proves, a causa que la investigació policial encara no ha finalitzat. En aquest sentit, la sentència assenyala que 'la Sala considera que aquests riscos apareixen una mica desdibuixats si es té en compte que Ausàs no té antecedents penals i policials, que compta amb arrelament a la Seu -on té domicili, família i fills i treball com a professor d'una fundació- i al fet que les fonts de prova del cas ja han estat intervingudes per la policia'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT