PUBLICITAT

Els Bombers s’uniran a la manifestació de l'1 d’octubre però reclamen un nou marc negociador al Govern

  • Els bombers  creuen que hi ha marge de negociació perquè "sembla que hi ha temes que estaven tancats i ara poden ser negociables"
28092012_torra
El portaveu de la Plataforma de Funcionaris i vicepresident de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), Joan Torra, en la reunió de la setmana passada amb la resta de sindicats. Foto: ANA / M.C.
L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) va decidir ahir a la nit en assemblea rebutjar la proposta inicial del Govern sobre la reforma de les jubilacions i demanar un nou marc de negociació sobre aquest tema, així com adherir-se a la convocatòria dels sindicats de policia de la manifestació de dilluns. El vicepresident de l’ABA, Joan Torra, va indicar que les declaracions del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, poden donar a entendre que alguns temes que es donaven per tancat "ara poden ser negociables" i ha demanat que es clarifiquin aquests conceptes.
Els afiliats a l’ABA s’uniran dilluns a la manifestació convocada pels sindicats de policia per la defensa dels drets laborals dels treballadors d’Andorra. Com a membres de la Unió Sindical d’Andorra prendran part d’aquesta protesta però també com a membres del sindicat de bombers després que ho hagin aprovat aquest dijous en assemblea.
En aquesta reunió també s’ha aprovat rebutjar la proposta del Govern en relació als canvis en la jubilació tal i com els va transmetre el ministre Jordi Cinca en la reunió amb els sindicats i en el document que els ha fet arribar, però obren la porta a negociar ‘un nou marc de negociació’, segons ha explicat el vicepresident de l’ABA, Joan Torra. 
Després de les darreres declaracions del ministre i de veure la interpretació del text que han fet l’Apaag i el SEP, els bombers també creuen que hi ha marge de negociació perquè ‘sembla que hi ha temes que estaven tancats i ara poden ser negociables’, ha dit Torra. Així, ‘si està obert del tot anirem a negociar perquè potser ens asseiem per reclamar el 100% dels salaris’, ha afegit.

Per aquest motiu, el també portaveu de la Plataforma de Funcionaris ha explicat que demanaran al ministre que clarifiqui què és negociable i què no, ja que si està tot obert probablement tots els sindicats estaran disposats a parlar. 
A més, des de la Plataforma consideren que el parer majoritari és el d’afegir-se a la convocatòria de la Policia d’aquest dilluns perquè és pels drets laborals dels treballadors d’Andorra i, per tant, ‘seria molt insolidari que algú no hi donés suport’. Torra ha animat doncs a la participació. ‘Que més volem que el sindicat que ha de posar ordre ens convidi a fer una concentració pacífica’, ha conclòs Torra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT