PUBLICITAT

Els agents penitenciaris i AD800 se sumen a la manifestació policial

  • L'SPA farà costat «100% a la Policia» i tampoc descarten la Justícia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Els tres sindicats del centre penitenciari han acordat adherir-se a la manifestació convocada pels sindicats de la policia dilluns vinent, a les 13.30 hores, davant la seu del Govern. Segons va manifestar el responsable del Sindicat Penitenciari d'Andorra (SPA), Sergi Teixeira, «de moment, els treballadors de la presó faran costat al 100% a la Policia», i encara que només són 60 membres associats «no descartem cap possibilitat», va anunciar. Dins d'aquestes hi ha la de recórrer a la Justícia.

Paral·lelament, els sindicats penitenciaris també van acordar, en assemblea general celebrada dimecres, no negociar cap punt del seu contracte laboral, ni l'edat de jubilació ni les condicions de la mateixa. «Creiem que 55–60 anys són molts anys per treballar a la presó», va assegurar a l'ANA Teixeira.

Per últim, el representant del sindicat va manifestar que el cos se sent «decebut» perquè el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, només hagi convocat a la Policia per parlar i va opinar que als agents de presons també se'ls hauria d'explicar «què vol fer amb nosaltres».

Pel que fa a la resta de sindicats, han d'acabar de consensuar la seva posició en les seves assemblees, tot i que, com va indicar el portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, l'opinió general és que es donarà suport a la convocatòria de la Policia a nivell personal o col·lectiu.

D'altra banda, el Sindicat de Funcionaris de la Duana també han fet una crida als seus afiliats i simpatitzants perquè acudeixin a la manifestació del proper dilluns.

AD800 també s'hi afegeix / Uns altres que també seran a la manifestació seran el col·lectiu ciutadà AD800. A més a més, des de la plataforma van voler fer una crida a tota la població perquè hi acudeixin com a preàmbul d'una futura manifestació general que qualifiquen de «més que probable».

AD800 va afegir al seu comunicat que volen denunciar «una irresponsabilitat política i nefasta gestió del diner públic». En aquest sentit, van assenyalar que ningú els assegura que el que està passant al Cos de Policia no passi a la resta de ciutadans. Per tot plegat, van fer una crida a tota la població perquè acudeixi a la manifestació que esperen que sigui de caire «popular i pacífic».

Sobre la manifestació també es va pronunciar el PS. El seu president, Víctor Naudi, va assegurar que no es farà una utilització política de la manifestació i que oficialment «no hi assistirem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT