PUBLICITAT

El Comú confia tancar l'any amb superàvit tot i el dèficit del juny

  • Aprovat un reglament perquè els locals puguin obrir les terrasses tot l'any
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Robert Garrallà jura com a desener del Quart de la Massana, ahir durant el Consell de Comú. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

El Comú de la Massana va tancar ahir en sessió de Consell de Comú els comptes del primer semestre de l'any. Un tancament que suposa un dèficit pressupostari de 261.000 euros. Malgrat les xifres, tant el conseller de Finances, Miquel Llongueras, com el cònsol, David Baró, no van mostrar-se preocupats i van assegurar que es manté la previsió de tancar l'any amb superàvit, al voltant dels 150.000 euros.

El dèficit es dóna «per les diferències executades i pels ingressos, que no arriben de cop», va justificar Llongueras, que va voler destacar que les despeses de funcionament s'han reduït un 9% en relació al mateix període de l'any passat, mentre que les corrents un 11%. Aquest exercici de contenció s'allargarà també cara l'any vinent. Baró va informar que s'està treballant en un pressupost per sota els 10 milions d'euros i que també presenti superàvit, això si, sense deixar d'apostar pel capítol de les inversions.

Pel que fa a l'endeutament, s'ha aconseguit reduir-lo en 1,3 milions respecte al tancament del 2011. Ara se situa en els 40,7 milions d'euros.

L'oposició va abstenir-se en la votació del tancament pressupostari, tot i que posteriorment va manifestar que és el que toca i que «el marge podria ser més important», a paraules de Jordi Serra. A més a més, Serra va afegir que la situació de la parròquia, al «300% d'endeutament», requereix uns esforços molt més grans i «unes modificacions profundes i estructurals» pensant en el 2013.

Terrasses tot l'any / També en Consell de Comú, va ser aprovat un nou reglament per tal que la restauració de la parròquia pugui disposar de les seves terrasses durant tot l'any. La mesura s'ha fet pensant també en la futura llei del tabac, que en limitarà el seu consum en zones interiors. Aquest reglament contempla tres opcions: obrir sis mesos a l'estiu, sis mesos a l'hivern o tot l'any, en un horari de 9 del matí a 12 de la nit. Es contemplen sancions per excés de soroll i s'obliga a que les terrasses siguin homogènies visualment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT