PUBLICITAT

Solidari i ¿reivindicatiu?

  • Agents de policia i persones vinculades al Cos assisteixen «massivament» a donar sang
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent dóna sang, ahir al Prat del Roure. Foto: TONY LARA

Eren les 11 hores en punt, o gairebé, quan una quinzena de persones vinculades al Cos de Policia va aparèixer a les instal·lacions del Prat del Roure per col·laborar en la campanya de recol·lecta de sang. D'altres hi van anar passant al llarg del matí, i els primers a arribar-hi comentaven que eren nombrosos els disposats a anar-hi. Una acció «habitual». Alguns ja fa temps que ho feien i no individualment. «Normalment ja venia amb d'altres companys», explicava un dels agents de policia que ahir va anar a donar sang. És un acte «solidari», i a la Policia n'hi ha molts de solidaris.

Però aquesta vegada, l'acció solidària potser també tenia una lectura reivindicativa. Si més no, així es va deixar entendre per part dels portaveus del Sindicat de Policia (SIPA) i del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) el dia abans. Dimecres, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, Joan Comella, del SIPA, anunciava una «donació massiva» per part de membres del Cos. Per alguns agents era la primera vegada que es decidien a fer el pas, segurament també esperonats per aquest aspecte reivindicatiu. Una manera de recordar que «estem aquí al servei del país i per col·laborar amb les necessitats del país», en un moment en el què els policies estan en lluita per «defensar» els seus «drets» davant la voluntat manifesta del Govern de modificar el sistema de complements de la pensió de jubilació dels treballadors de l'Administració Pública.

I encara que alguns volguessin eliminar la lectura reivindicativa assegurant que sempre han col·laborat en les campanyes de recol·lecta de sang, el cas és que fins hi tot van fer acte de presència treballadors de la Policia que no podien donar sang. I l'anunci fet per part dels sindicats també hi convida.

Sigui com sigui, no es pot negar la solidaritat dels membres del Cos que ahir van atansar-se al Prat del Roure. Uns van demanar permís especial per poder col·laborar, i fins i tot n'hi va haver que s'hi van acostar vestits d'uniforme aprofitant la mitja hora de descans a la que tenen dret dins un servei continuat. És a dir, que a més de donar sang, va donar el seu temps.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT