PUBLICITAT

El PS veu voluntat d'afavorir alguns sectors amb la reforma de les pensions

  • Víctor Naudi ha apuntat que el Govern pot beneficiar amb els canvis les asseguradores privades i "alguna entitat bancària especialitzada en aquest àmbit"
27092012_ps
El president del PS, Víctor Naudi, i el vocal Pere López, durant la compareixença de premsa d'aquest dijous al matí. Foto: ANA/ N.M.
El Partit Socialdemòcrata considera que darrere de la reforma de les pensions també es poden veure interessos per afavorir a alguns sectors en especial. El president del partit, Víctor Naudi, ha apuntat que el Govern sovint afavoreix alguns sectors perjudicant-ne altres, i ha indicat que en el cas de les reformes de les pensions es pot afavorir les asseguradores privades i 'alguna entitat bancària especialitzada en aquest àmbit'. D'altra banda en la roda de premsa setmanal del partit també han defensat que el govern socialdemòcrata va treballar amb els sectors implicats la reforma de les pensions i que l'actual Executiu hauria d'aprofitar els acords presos com a punt de partida per a la proposta actual. A més, han subratllat que els drets que tenen els treballadors no els els poden treure, sinó que en tot cas es pot modificar la Llei per al futur.
La reforma de les pensions, tant pel que fa a les de la CASS com pel que respecta a les jubilacions dels funcionaris ha suscitat el rebuig del Partit Socialdemòcrata. El president del partit, Víctor Naudi, i el vocal i exministre d'Economia i Finances, Pere López, han comparegut davant la premsa per defensar una altra manera de fer les reformes. 

Segons Pere López s'està plantejant una situació alarmista i excessivament pessimista, quan opina que la modificació de les pensions es pot fer des de la negociació i sense necessitat d'alarmar. L'exministre ha recordat que el govern socialdemòcrata va treballar conjuntament amb els funcionaris la reforma de la Funció Pública, i que es va arribar a diversos acords, alguns relacionats amb les pensions. En aquest sentit ha reivindicat que els socialdemòcrates sí que van tractar aquesta qüestió i que ho van fer des de la negociació i posant sobre la taula qüestions com el copagament. Per això López considera que l'actual Govern hauria de fer ús dels documents d'aquesta taula de treball per iniciar les negociacions. 

De fet, el plantejament de l'actual Govern no agrada als socialdemòcrates, perquè asseguren que 'no hi ha una proposta clara'. A més, insisteixen que si es fan reformes el que no es pot fer és treure drets que els treballadors ja han adquirit, sinó que en tot cas el que es pot fer és modificar la Llei per al futur. 

D'altra banda, el president del partit, Víctor Naudi, ha apuntat que en diverses actuacions de l'Executiu hi observen que hi ha la voluntat d'afavorir uns sectors en especial. En el cas de les jubilacions apunta que s'ajuda a les asseguradores, i també a 'alguna entitat bancària especialitzada en els plans de pensions'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT