PUBLICITAT

Ordino preveu una partida d'inversions al pressupost del 2013 per millorar l'eficiència energètica del centre esportiu

  • El Comú ha demanat una auditoria energètica de les instal·lacions per buscar vies que fomentin l'estalvi
  • S'hi podrien trobar tant l'ús d'energies alternatives com l'aplicació de materials aïllants que mantinguin la temperatura del centre
27092012_comu1
Els consellers i conselleres del Comú d'Ordino durant la sessió de Consell d'aquest dijous. Foto:ANA/ M.C.
El Comú d'Ordino ja preveu destinar una partida del capítol d'inversions dins del pressupost de l'any vinent per a la millora de l'eficiència energètica del centre esportiu de la parròquia. Segons han explicat aquest dijous, el Comú ha demanat una auditoria energètica de les instal·lacions per buscar vies que fomentin l'estalvi. Entre aquestes, ha reconegut la cònsol menor, Consol Naudí, s'hi podrien trobar tant l'ús d'energies alternatives com l'aplicació de materials aïllants que mantinguin la temperatura del centre. Amb els resultats de l'auditoria es procedirà a aplicar les possibles solucions que es proposin, ha apuntat el cònsol major, Ventura Espot.
Les comissions de treball de la corporació ordinenca treballen ja en els pressupostos dels diferents departaments per al 2013. Entre les partides que s'hi preveuen n'hi ha una que ha de servir per realitzar inversions per millorar l'eficiència energètica del Centre Esportiu d'Ordino (CEO), segons ha reconegut el cònsol major de la parròquia, Ventura Espot.

Les tasques que s'hi realitzin s'extrauran de l'auditoria energètica que el Comú ha demanat, ja que les despeses de manteniment del CEO ascendeixen a més de 100.000 euros, segons ha apuntat el conseller de l'oposició Èric Bartolomé. 

Bartolomé ha augurat que el 2013 serà un any complicat energèticament per l'augment del preu dels carburants i per això analitzaran les alternatives que es puguin presentar en l'auditoria. Aquestes, com ha apuntat la cònsol menor, Consol Naudí, podrien anar des de l'ús d'energies alternatives fins a l'aplicació de materials aïllants a la piscina o en d'altres espais del centre.

El conseller de l'oposició també ha celebrat que es pugui obrir el CEO els caps de setmana algunes hores, ja que és un punt que portaven al programa electoral i, per això, ha apostat per 'reajustar' la graella horària.

D'altra banda, per acabar de configurar el pressupost per l'any vinent, el Comú espera tractar amb el Govern la gestió dels nous impostos i la possible compensació dels que queden substituïts pels mateixos, com és el cas de l'ITP. Ventura Espot ha afirmat que aniran a la reunió amb l'Executiu amb ànim de ser 'bons patriotes' perquè entenen les necessitats econòmiques de l'administració central en aquests moments, però també esperen clarificar com i en quina mesura retornaran a les parròquies els ingressos que es generin, per exemple, amb l'IGI.

Un altre tema que s'ha tractat en la sessió és l'obertura d'expedients a agents de circulació. Arran d'una consulta del conseller de l'oposició, Enric Dolsa, respecte als expedients que s'atribueixen a un agent de la parròquia, aquest ha demanat que es canviï la normativa per evitar que els expedients prescriguin en casos de reincidència. En aquest sentit, Naudí ha indicat que aquest aspecte ja s'està tractant en la taula interparroquial, tot i que cal analitzar si els expedients es tradueixen en sancions fermes o no.

Per últim, el Comú també ha informat de la sol·licitud de la promotora Casa Projectes SL de la urbanització de la Querola per fer el pagament dels 3.686.000 euros en concepte de drets de construcció en quatre anys, comptant amb l'aval bancari d'una entitat del país, com ha exposat Dolsa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT