PUBLICITAT

Manifestació en favor dels drets laborals de «tots els treballadors»

  • Els sindicats de la Policia es mantenen en la línia de «no negociar» perquè el Govern «imposa» uns punts
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gairebé la totalitat de la plantilla del Cos de Policia debat, dimarts, la postura a adoptar en la polèmica pels complements de les jubilacions Foto: TONY LARA

Els sindicats policials –SIPA i CFPA– han convocat una manifestació pel proper dilluns en favor «dels drets laborals de tots els treballadors». Serà una concentració davant l'edifici administratiu del Govern, i «conviden tots els ciutadans» a sumar-s'hi. D'aquesta manera, estenen la seva lluita més enllà dels complements de jubilació dels funcionaris, en particular dels policies.

La convocatòria de la manifestació es va acordar en l'assemblea que els dos sindicats van celebrar conjuntament dimarts al vespre, i que va aplegar gairebé la totalitat de la plantilla del Cos i que volia informar els afiliats de la intenció del Govern de modificar l'actual sistema de complements de jubilació dels treballadors públics. En la carta que serveix per informar el Govern i la direcció de la Policia de la convocatòria de la manifestació, es diu que aquesta «tindrà caràcter reivindicatiu i pacífic». Serà una concentració, que començarà a les 13.30 hores del migdia de dilluns vinent.

Amb aquesta «manifestació solidària», a la que els representants sindicals de la policia preveuen que se sumi bona part de la resta del funcionariat i confien comptar amb el suport de ciutadans, esperen un canvi en l'actitud del Govern a l'hora d'afrontar la negociació pels complements de jubilació. Però tot i que aquest és el motiu que provoca la manifestació, els sindicats de la policia volen que sigui una concentració més general i per això el lema serà per la defensa dels drets laborals. Tal com va explicar el portaveu del SIPA, Joan Comella, en la manifestació estaran «exercint el mateix dret que qualsevol altre treballador» i volen que serveixi «d'exemple per a la resta de ciutadans». En aquest sentit, va exposar que «l'únic que fem és defensar els drets laborals», i en resum «volem seguretat jurídica i respecte pels drets adquirits».

«NEGOCIACIÓ SÍ, IMPOSICIÓ NO» / En relació a les negociacions amb el Govern per trobar una solució que permeti fer sostenible el sistema de complements de jubilació, en l'assemblea que la Policia va celebrar dimarts es va decidir no entrar-hi, no negociar. L'argument principal fet servir tant per Comella com pel president del CFPA, Salvador Prieto, va ser que el que planteja el Govern no és una negociació, sinó que segueix un «model imposat». El fet que el Govern presenti uns punts de partida s'entén per part dels funcionaris com una imposició, i «això de negociació no en té res», va manifestar Comella. Prieto va afegir que «l'actitud» del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en la reunió que van mantenir divendres, era «bastant passiva». És a dir, que a les observacions que li van fer la resposta era ambigua i dient que no es podia «comprometre a res». Per això entenen que entrar a negociar seria «donar un xec en blanc».

Si el Govern no canviés la seva posició, els sindicats entenen que la seva «és defensable davant la Justícia». O sigui, la via judicial és una opció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT