PUBLICITAT

Balcells defensa l'atractiu d'Andorra per a l'inversor

  • L'advocat i professor en dret mercantil i fiscal obre el Pla de Formació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Salvador Balcells imparteix la conferència davant els empresaris andorrans, ahir als locals de la CEA Foto: M.C / ANA

L'advocat soci del despatx Manubens i associats, i professor de dret mercantil i fiscal de la Uniersitat Autònoma de Bellaterra, Salvador Balcells, va inaugurar ahir el Pla de formació de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) per al curs 2012-2013. Balcells va impartir la conferència Els atractius fiscals per invertir a Andorra i des d'Andorra i va valorar l'homologació dels impostos amb la resta d'estats d'Europa. També va considerar que, a l'espera de desenvolupar l'IRPF, encara cal insistir en la difusió de les possibilitats d'inversió al Principat i dels canvis que s'hi estan fent. I va apostar per la creació d'una web o base de dades on es publiquin les respostes de l'Administració sobre les consultes en matèria fiscal. Segons el professor, això illoraria l'adaptació de les empreses a la nova legislació tributària i que ajudaria a que companyies estrangeres valoressin la implantació de la seva activitat al Principat.

Balcells va explicar que aquesta base de dades «facilitaria molt la feina a la hisenda andorrana doncs sempre sorgeixen dubtes arran de la llei i sempre fan falta aclariments». El ponent va recordar que existeix un sistema de consultes vinculades però que «aquestes s'haurien de publicar perquè les empreses hi tinguin accés i puguin resoldre les diferents casuístiques que es trobin».

A més, la publicació de les respostes, «també dóna una sensació de seguretat a l'hora d'afrontar canvis en la comptabilitat de l'empresa o de realitzar determinats tràmits ja que així saps que ho fas segons el que ha respost l'Administració». Per últim l'advocat i professor, va valorar positivament els canvis introduïts a Andorra per equiparar el marc fiscal a la legislació europea, que cal completar amb la introducció de l'IRPF i la signatura de convenis per evitar la doble imposició. Per últim va posar sobre la taula la necessitat de fer més projecció sobre la situació i els atractius que pot oferir el Principat en matèria de tributs i en l'àmbit de noves inversions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT