PUBLICITAT

Pidasa es queda sol

  • Sant Julià, Lusitans, UE i Inter ja no tenen espònsor principal i la resta de clubs de Primera no en tenia
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pidasa i Lusitans, que encara porta La Posa tot i no ser el seu patrocinador, en la Supercopa fa quinze dies Foto: EL PERIÒDIC

Pidasa s'ha quedat sol com a patrocinador en la Primera Divisió de futbol. La crisi està salpicant enormement l'esport rei al Principat i tan sols el FC Santa Coloma ha pogut –o sabut– sobreviure. Els altres tres grans del nostre futbol, el Lusitans, Sant Julià i la UE Santa Coloma, han quedat orfes. Aquests espònsors rondaven, en més o menys mesura, els 5.000 euros d'ingrés per campanya per als clubs i no és una gran pèrdua econòmica per als clubs, però sí perjudicial a nivell d'imatge per a la Lliga Nacional.

El cas del campió de Lliga i de Supercopa amb Construccions la Posa és clar: l'empresa s'ha declarat en suspensió de pagaments. No hi ha més. Aquest matrimoni va sorgir amb el naixement del club, l'any 2000, i s'han separat dotze anys després i tot just després de que el conjunt que dirigeix Salva Estruch es converteixi en el nou rival a batre de la competició domèstica. «Estem buscant altres alternatives, però hi ha un greu problema de diners a les empreses i no crec que es recondueixi la situació», va sincerar-se el president, Antonio da Silva. «Ningú no vol invertir ni en el campió», va lamentar-se.

Matecosa era un altre clàssic, vinculat al Sant Julià des de fa més d'una dècada, però segons el secretari general, Josep Giribet, «la crisi és tan profunda que «si no es crea la llei de mecenatge és un problema que persistirà». «Quan treguin els impostos directes crec que hi haurà una millora», va afegir. Matecosa, una altra constructora, ja havia avisat fa dos anys que, una vegada complís el darrer contracte –finalitzada la campanya 2011-2012–, deixaria de ser l'espònsor.

LA UE Santa Coloma ha estat una altra víctima de la fuga dels patrocinadors. Renovava contracte any a any amb Escale des de fa uns deu anys però aquest estiu el centre comercial s'ha negat a renovar-ho tot i que segons el secretari general, Ginés Pérez, «volíem renegociar i fer-lo més petit». Encara tenen col·laboradors però continuen buscant un patrocinador principal i però per més portes que piquen...

La crisi també s'ha carregat al patrocinador més antic del futbol andorrà, Construccio ns Modernes, després de vint anys casat amb l'Inter d'Escaldes. El president, Antonio Colaço, admet «negociacions» alternatives però de moment no en troba.

Principat, Encamp i Engordany no tenien la temporada passada i continuen sense trobar un ocupant al pit de les seves samarretes. Fa més de tres anys que pateixen un problema que s'ha estès a la resta com un virus. El virus dels patrocinadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT