PUBLICITAT

El primer ponent dels cursos de la CEA proposa la creació d'un arxiu de consultes sobre els nous impostos

  • Salvador Balcells, ha estat l'encarregat aquest dimecres d'inaugurar les sessions del Pla de formació de la CEA per al curs 2012-2013 amb una conferència sobre els atractius fiscals per invertir a Andorra i des d'Andorra
26092012_balcells altimit
un moment de la conferència de Salvador Balcells a la seu de la CEA aquest dimecres. Foto: ANA / M.C.
L'advocat i soci del despatx Manubens i associats, Salvador Balcells, ha estat l'encarregat aquest dimecres d'inaugurar les sessions del Pla de formació de la CEA per al curs 2012-2013 amb una conferència sobre els atractius fiscals per invertir a Andorra i des d'Andorra. Balcells ha valorat l'homologació dels impostos amb la resta d'estats d'Europa i ha considerat que, a l'espera de desenvolupar l'IRPF, manca fer difusió de les possibilitats d'inversió al Principat i dels canvis que està duent a terme. A més, ha apostat per la creació d'una web o una base de dades on es publiquin les respostes de l'Administració sobre les consultes rebudes en matèria fiscal.
Un punt important que milloraria l'adaptació de les empreses del país a la nova legislació tributària i que ajudaria a que companyies estrangeres valoressin la implantació de la seva activitat al Principat és la publicació de les consultes que rep l'Administració. Segons el primer ponent dels cursos de formació de la CEA per al curs 2012- 2013, Salvador Balcells, aquesta base de dades facilitaria molt la feina a la hisenda andorrana doncs sempre sorgeixen dubtes arran de la llei i 'sempre fan falta aclariments', ha dit. Balcells ha recordat que existeix un sistema de consultes vinculades però aquestes s'haurien de publicar perquè les empreses hi tinguin accés i puguin resoldre les diferents casuístiques que es trobin.

La publicació d'aquestes respostes, segons ha apuntat el ponent, també dóna una sensació de seguretat a l'hora d'afrontar canvis en la comptabilitat de l'empresa o de realitzar determinats tràmits ja que així 'saps que ho has fet segons el que ha respost l'Administració', ha assenyalat.

D'altra banda, Balcells ha valorat positivament els canvis introduïts a Andorra per equiparar el marc fiscal a la legislació europea, que s'ha de completar amb la introducció de l'IRPF i la signatura de convenis per evitar la doble imposició, ha recordat. També ha posat sobre la taula la necessitat de fer més projecció sobre la situació del Principat en matèria de tributs i en les possibles inversions. 

L'advocat Salvador Balcells ha ofert la primera conferència del pla de formació per a directius i càrrecs intermedis que la CEA ha organitzat per al curs 2012-2013 i que seguirà amb un seminari més pràctic sobre la nova fiscalitat. Aquesta tercera edició del pla s'ha configurat comptant amb l'opinió dels empresaris per adaptar-se a les seves inquietuds i a les seves necessitats, ha afirmat la directora de l'entitat, Sílvia Gabarre. A més, la CEA ofereix descomptes i paquets en les inscripcions als cursos perquè els empresaris vegin la seva participació i la dels seus treballadors 'com una inversió de futur', ha destacat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT