PUBLICITAT

La Policia convida tots els ciutadans a sumar-se a la manifestació de dilluns per defensar els drets laborals

  • Els representants dels treballadors del cos de la Policia han anunciat, aquest dimecres, la convocatòria d'una manifestació per al proper dilluns 1 d'octubre a les 13.30 hores davant de la seu del Govern
26092012_policia
Salvador Prieto, del CFPA i Joan Comella, del SIPA durant la roda de premsa d'aquest dimecres a la tarda. Foto: ANA / N.M.
Els representants dels treballadors del cos de la Policia han anunciat, aquest dimecres, la convocatòria d'una manifestació per al proper dilluns 1 d'octubre a les 13.30 hores davant de la seu del Govern. El vicepresident del Sindicat de la Policia (SIPA), Joan Comella, i el president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA), Salvador Prieto, han informat que la concentració serà reivindicativa i pacífica en favor dels drets dels treballadors. Han volgut assegurar que no es tracta d'una defensa de les jubilacions, sinó que el missatge és la defensa dels drets laborals. Per aquest motiu, conviden a tots els ciutadans, funcionaris i no funcionaris, a sumar-se a la manifestació. A més, han confiat que comptaran amb el suport de bona part de la població.
L'assemblea general del Cos de la Policia celebrada aquest dimarts al vespre va decidir de manera consensuada respondre a la intenció del Govern de modificar els complements de les jubilacions amb una manifestació. A més, els treballadors de la Policia van decidir unànimement no negociar amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, aquestes modificacions, ja que entenen que la proposta del Govern ha estat un 'marc imposat', i no negociador. 

La manifestació tindrà lloc aquest dilluns 1 d'octubre davant de l'edifici administratiu del Govern d'Andorra a les 13.30 hores. Serà una concentració i es reivindicaran els drets laborals de la Policia però també els de tots els treballadors, segons han assegurat els portaveus dels dos sindicats del cos de la Policia. Han volgut deixar clar que no és una queixa perquè es modifiquen les jubilacions, sinó que el que es vol fer és reclamar que se'ls mantinguin els drets laborals i 'no privilegis', que van obtenir en començar la seva relació laboral al Cos de la Policia.

Salvador Prieto i Joan Comella han convidat a assistir a la manifestació a qualsevol ciutadà, ja que asseguren que la defensa dels drets laborals afecta a tothom i no només a la Policia o als funcionaris. A més, els representants del cos han opinat que el que se'ls fa a ells ara pot ser el reflex del que s'acabarà traslladant als treballadors del sector privat. Per això han convidat als membres de la Plataforma de Funcionaris i també a familiars, coneguts i, en general, tothom que es vulgui solidaritzar amb la causa. 
De fet, Comella ha confiat que hi hagi una bona participació a la manifestació, i és que ha indicat que se senten recolzats per la societat i que han rebut moltes mostres de suport. En cas que la manifestació no tingui els efectes esperats, Prieto ha reconegut que tenen un 'pla B', però ha dit que volen ser prudents i no avançar res per si no cal dur-lo a terme. 

Quant a la possibilitat de portar el cas a la Justicia, els sindicats mantenen que si no es respecten els drets que tenen per Llei hauran de fer un recurs. Asseguren, a més, que la seva tasca és fer complir la Llei, i que això és el que farà, 'i no és el que fa el Govern'.

Pel que fa a les negociacions amb Cinca, els representants dels sindicats han deixat clar que no n'hi haurà, que és el que han volgut tots els treballadors del cos. Segons Prieto aquest posicionament es deu a l'actitud 'passiva' del ministre en les reunions mantingudes i al fet que des del principi s'ha tractat d'un 'projecte imposat'. Els sindicalistes han dit que si la proposta hagués estat en to negociador des del principi 'algú pot pensar que la Policia, que sabem la situació que hi ha al carrer, no haguéssim estat disposats a negociar?', però que tal com s'han fet les coses, no ho volen fer.

En aquest sentit han afegit que confiaven tenir les simulacions sobre l'afectació de la modificació dels complements de jubilació abans de la reunió d'aquest dimarts, perquè el ministre els havia dit que ho intentaria, i que ni les van rebre ni 'ni tan sols vam rebre una trucada per dir que no les tindríem'. En aquest sentit, el ministre Cinca ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s'està treballant en els documents però que els calen més dies per tenir la informació necessària. 

El ministre també ha expressat que espera que la manifestació no sigui un indicador de que no hi ha possibilitats de negociar. A més, ha indicat que la voluntat del Govern és negociar, però que no es pot fer eternament, i que si no hi ha dinàmica de negociació l'Executiu haurà de fer una proposta en forma de projecte de llei.
/ul>

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT