PUBLICITAT

Els productes en estoc entre el 2010 i el 2012 estaran exempts del nou IGI

  • El ministre portave ha explicat que els comerços tenen un termini de dos mesos per presentar la documentació de quins són els estocs i quin import van pagar en el seu moment
  • Només es podran beneficiar de la devolució els que hagin complert amb l'obligació de dipositar els comptes el 2010 i el 2012
26092012_cinca1
El ministre Portaveu, Jordi Cinca, en roda de premsa. Foto: ANA/ Marta Tort
El Govern ha aprovat aquest dimecres una modificació a la recent aprovada Llei de l'Impost General Indirecte per tal que les mercaderies en estoc importades entre el 2010 i el 2012 puguin estar exemptes de l'IGI, atès que ja hauran estat sotmeses anteriorment a una fiscalitat indirecta. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que els comerços tenen un termini de dos mesos per presentar la documentació de quins són els estocs i quin import van pagar en el seu moment, i que només es podran beneficiar de la devolució els que hagin complert amb l'obligació de dipositar els comptes el 2010 i el 2012. El Govern ha aprofitat aquesta modificació per introduir un altre canvi en la llei per tal de permetre que les factures que han d'emetre els establiments puguin ser simplificades, amb l'objectiu de facilitar la vida als petits comerços.
El Consell de Ministres ha aprovat l'anunciada modificació de la Llei de l'IGI per complir amb el compromís de regular com han de tributar els estocs que els establiments tinguin abans d'entrar en vigor el nou impost, per evitar que els empresaris hagin de pagar dues vegades. El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha explicat que tindran dret a deducció totes les mercaderies que figurin en els estocs a 31 de desembre del 2012 i que hagin estat importades amb posterioritat al 21 de desembre del 2009. 

Les empreses tindran un termini de dos mesos per poder presentar la documentació per justificar quins són els estocs i quin import van pagar en el seu moment, i es diferenciarà entre els establiments que han comprat la mercaderia en el mercat interior, i els que la van importar de l'exterior. 

La devolució tindrà un concepte de crèdit fiscal, per la qual cosa es liquidarà a través de les posteriors liquidacions de l'IGI, com a màxim fins a final del 2014. A més, la devolució no podrà ser superior al percentatge de l'IGI al qual està sotmès el producte.

El Govern ha aprofitat aquesta modificació per fer correccions tècniques a la llei, i també per introduir un nou paràgraf a l'article 55, que és el que regula l'obligació que tenen les empreses d'emetre una factura, per permetre que hi hagi modalitats simplificades. Així, es facilita el tràmit als petits comerços, a les transaccions que vagin destinades al consumidor final, així com als establiments que venguin productes sotmesos a diferents percentatges d'IGI.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT