PUBLICITAT

La Policia es mostra més unida que mai en les seves reivindicacions

  • El col·lectiu es mostra molest perquè Cinca no ha aportat les simulacions de com afectaria la modificació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agents de policia i altres treballadors del cos es reuneixen, ahir, per adoptar una posició comú en el conflicte Foto: TONY LARA

Agents de policia i la resta del personal que treballa al cos van fer, ahir, tota una demostració d'unitat. Gairebé la seva totalitat –al voltant de 200 persones, quan en aquest cos especial hi treballen 229, segons va informar dies enrere el portaveu del Sindicat de Policia (SIPA), Joan Comella– es va reunir ahir per debatre la posició a adoptar davant la polèmica per la modificació que el Govern vol fer en relació als complements de jubilació, en una assemblea convocada conjuntament pels dos sindicats presents al cos: el SIPA i el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA).

A més d'enfortir la unitat entre els membres de la Policia, en l'assemblea també es va transmetre la voluntat d'anar fins on faci falta en la defensa dels seus drets, segons van explicar a EL PERIÒDIC fonts policials. Aquestes van insistir que no es tracta de demanar res nou, sinó defensar el que ja és seu. Val a dir que la Policia és l'únic cos al que es reté una part del salari en concepte d'aportació per al complement de jubilació.

Així, no es descarta la possibilitat d'utilitzar la via judicial, però això es decidirà més endavant. De fet, encara no disposen de tota la informació i el fet que el Govern no els hagi fet arribar les simulacions del que implicaria la reforma dels complements de jubilació en casos concrets, tal i com s'havia compromès a fer el ministre de Finances i de la Funció Pública, Jordi Cinca, va generar més malestar.

Serà en els propers dies que els sindicats es reuniran separadament per decidir les vies a seguir. Serà a partir d'aquestes assemblees amb els respectius afiliats quan es plantejarà més seriosament l'opció de la via judicial. De moment, els sindicats han demanat l'opinió a advocats de la seva confiança i aquests haurien apuntat que la legislació els dóna la raó i que la Constitució mateixa els empara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT