PUBLICITAT

Google s'andorranitza

  • El Principat és des d'avui un dels 40 països afegits a l'Street View i els seus mapes 360º
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'avinguda Meritxell, en una imatge que es pot veure des d'avui a Google Street View. A la galeria, el vehicle que va gravar el país, l'agost de l'any passat. Foto: GOOGLE

Tan bon punt s'ha aixecat el dia, Andorra ha passat a disposar d'una nova eina per donar-se a conèixer al món. I no parlem d'una eina qualsevol, sinó d'una que s'engloba dins el macrogegant d'internet Google. Poca broma. Parlem de l'aplicació Street View, que permet visualitzar els paisatges, el carrers i la resta d'elements que configuren el mapa andorrà a través d'imatges en 360 graus.

Aquestes imatges van ser preses l'agost de l'any passat a partir d'un vehicle amb càmera especial incorporada al sostre. Disposava de 15 objectius que permetien captar les fotografies en mode panoràmic. L'automòbil va recórrer pràcticament totes les carreteres, en hores de més aviat poca afluència, per evitar problemes de vulneració d'intimitat personal. No seria la primera vegada que Google hauria d'afrontar demandes d'aquestes característiques.

En definitiva, des d'avui tots els usuaris podran fer un recorregut virtual pels carrers i localitats andorranes, per tal de descobrir els petits racons i donar-los a conèixer a tot el món. Només cal disposar d'internet i d'un aparell electrònic com el telèfon mòbil, la tablet o el mateix ordinador.

L'experiència és sorprenent. Sense aixecar-se de la cadira, es pot fer una visita turística en 360 graus a llocs emblemàtics com Sant Joan de Caselles, l'església de San Miguel d'Engolasters, els carrerons empedrats d'Ordino, el casc antic d'Andorra la Vella, Meritxell, Caldea... O pels que es decanten més pel shopping, es poden veure els aparadors de l'avinguda Meritxell i Carlemany.

Projecció internacional

La firma nord-americana Google va llançar l'Street View l'any 2007. La prova pilot es va fer a cinc ciutats dels EUA, però des de llavors no ha deixat de créixer. L'eina ja incorpora imatges de més de 3.000 ciutats de 40 països. A més a més, es poden fer recorreguts virtuals per a zones tan espectaculars com l'Antàrtida i l'Amazones.

Pel que fa al vehicle adaptat que grava les imatges, ha conduït al llarg de més de vuit milions de quilòmetres. També s'han utilitzat d'altres vehicles adaptats –evidentment un cotxe poc veuria a l'Antàrtida– com llanxes, motos de neu trikes, etc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT