PUBLICITAT

Revifalla abans de morir

  • El CAA ha reclamat el pressupost d'Rtvasa per a l'any vinent per emetre l'informe corresponent, malgrat que molts el consideraven dissolt
  • Tot apunta que la nova llei s'aprovarà el 18 d'octubre
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres del CAA en el jurament d'un dels consellers Foto: TONY LARA

El Consell Andorrà de l'Audiovisual (CAA) encara treballa, malgrat que molts el donin ja per mort. De fet, és com un malalt terminal i els seus membres en són conscients: «estem a la recta final», expliquen. Però l'organisme encara és viu i té força, revifa abans de morir. Fins que no s'aprovi la modificació de la llei de la radifusió i televisió pública, el CAA encara existeix i ha de complir amb les seves funcions. I una d'aquestes és emetre un informe sobre els pressupostos de Ràdio i Televisió d'Andorra SA, (Rtvasa).

Per això els consellers de l'audiovisual van reclamar la previsió dels comptes a la direcció de RTVASA, o més ben dit «recordar» que encara estan en funcions. Una revifalla abans de perdre el càrrec, abans de la dissolució. Això va sobtar a alguns, però el cert és que l'actual Consell de l'Audiovisual continua viu –encara que amb les hores comptades– i mentre «no es digui el contrari», els seus membres continuaran treballant. De fet el CAA està en vigor i «no ens han comunicat la dissolució». Per tant, «oficialment encara som consellers», van manifestar ahir alguns dels components del CAA. És més, encara cobren.

La direcció de la parapública va entregar còpia del pressupost per al 2013 al CAA i aquest va emetre el seu informe, que està en mans del Govern des de dilluns passat.

¿Quan temps li queda?

La pregunta que es fa la gent quan se li comunica que ella mateixa o un familiar està en fase terminal és: ¿Quan temps li queda, doctor?. Doncs en aquest cas, la resposta està en mans del Consell General, i «tot apunta» que la fi del Consell de l'Audiovisual serà el 18 d'octubre.

El passat divendres s'acabava el termini per a què els consellers generals fessin les esmenes que consideressin escaients a la proposició de llei per modificar el text de la radiodifusió i la televisió públiques, presentada pel Grup Parlamentari Demòcrata. Cap en va aportar. Així que el text, que bàsicament elimina el CAA i el substitueix per una comissió del Consell General, ja està disponible per al ple.

Serà la junta de presidents que es reunirà a principis del mes vinent –la setmana que ve– la que decidirà quan se celebra una sessió per aprovar les noves lleis disponibles, i si hi ha altres textos, a més de la llei de radiodifusió i televisió pública. Ahir mateix la comissió legislativa de Finances i Pressupost va aprovar diversos informes del ponent, és a dir que hi haurà tot el paquet de modificacions relacionades amb les finances públiques. Tenint en compte que el dia 18 d'octubre està reservat per celebrar un ple, tot fa pensar que serà aquell dia quan s'aprovarà el text que elimina el CAA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT