PUBLICITAT

Jutjats dos homes per simular un accident i cobrar l'assegurança

  • Segons la versió d'un dels acusats van falsejar un xoc entre vehicles, a més d'un robatori
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una nunci informa de l'inici d'un cas, a la Batllia Foto: TONY LARA

Dos homes, excomercials d'un concessionari de vehicles, van asseure's ahir al banc dels acusats del Tribunal de Corts per un presumpte cas d'estafa a dues companyies asseguradores. Segons va exposar ahir el Ministeri Fiscal, els dos acusats van posar-se d'acord per simular un accident al coll d'Ordino la nit del 25 de setembre del 2007. Posteriorment, haurien falsejat un robatori del mateix vehicle a França.

Dels dos homes –que en el seu moment eren molt amics segons van assegurar les dues parts–, un va reconèixer tots els fets, mentre que el segon va negar qualsevol culpabilitat i implicació en tot aquest afer. Segons la versió del primer, tots dos tenien problemes econòmics i van posar-se d'acord amb un tercer per xocar al coll d'Ordino. A partir d'aquí van fer un atestat amistós d'accident i mesos més tard va cobrar 19.800 euros, 2.500 dels quals van ser per a l'acusat que nega haver col·laborat en els fets.

Però la quantia econòmica no va satisfer als acusats, que van decidir emprendre noves mesures per tal de guanyar més diners. Va ser llavors quan es van canviar de companyia asseguradora per després desplaçar-se a França, concretament a la localitat d'Ax-les-Thermes, i allà mateix van anar a la Policia per a denunciar un robatori que mai va existir, va reconèixer l'acusat. Durant els tràmits que van fer a Andorra per a cobrar –van denunciar els fets també al cos andorrà– la segona companyia d'assegurances va adonar-se que els fets eren si més no sospitosos. Per aquest motiu van obrir una investigació amb els seus detectius, i quan van tenir tota la informació van acudir a la Policia.

Els dos homes van ser detinguts i van estar en presó preventiva a la Comella.

Quatre anys de presó condicional / La fiscalia considera que els dos homes són culpables dels mateixos fets: un delicte menor de creació i ús de document inautèntic, un delicte major d'estafa qualificada i un també de major de simulació de delicte. Per tots dos va demanar una pena de quatre anys de presó condicional qualificada a satisfer la responsabilitat civil.

Aquesta responsabilitat civil seria la companyia asseguradora que va indemnitzar per l'accident. L'empresa demana vora 31.600 euros en concepte del que els va pagar i també del que va pagar a l'altre conductor del vehicle –el qual no ha estat localitzat–, els honoraris dels pèrits i la indemnització a l'asseguradora del Comú d'Ordino per danys causats al mobiliari urbà.

Pel que fa a les defenses, la de l'home que reconeix els fets va demanar únicament que el termini per rescabalar les víctimes fos llarg degut a la seva complicada situació econòmica, i que la condemna fos compatible amb poder seguir treballant –ara és forner– per tenir aquests diners. Finalment, el lletrat de l'home que nega haver participat a l'operació va demanar l'absolució per falta de proves concloents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT