PUBLICITAT

Pla es fa àrbitre i evita dos punts de sanció per al VPC

  • Des de fa dos anys els clubs estan obligats a tenir-ne un apuntat a la FFR
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Taurinyà, escortat per Xepi Garcia, en l'amistós contra la Santboiana Foto: TONY LARA

Hugo Pla no era un dels jugadors més coneguts del VPC, tot i que és part activa del club des de fa anys, com a integrant dels equips júnior i cadet. Ara, amb 25 anys, ha decidit retirar-se víctima dels problemes que pateix en els dos genolls. De tota manera continuarà vinculat al l'entitat que presideix Thomas Ginesta com a àrbitre, aconseguint de retruc que el primer equip no rebi una sanció que ja va haver d'ensumar la temporada passada.

Abans de l'inici del curs 2011-2012 es va aprovar una nova regla que consistia en què tots els clubs des de la Promoció d'Honor –inclosa– cap amunt havien de tenir un àrbitre inscrit a la Federació Francesa de Rugbi (FFR) i dirigir un mínim de quatre partits a l'any –remunerats, això sí–, sinó el primer equip seria sancionat amb dos punts menys en la Lliga. El VPC va patir aquest càstig, tot i que sense ell també hauria perdut la categoria. Aquest any, a Promoció d'Honor, de nou està obligat a tenir un àrbitre i per tant, gràcies a Pla, que el diumenge passat va fer la formació necessària –són només quatre hores de curset– evita tornar a ser sancionat.

MODIFICACIONS EN EL REGLAMENT / D'altra banda la FFR ha fet públiques sis modificacions en el reglament en benefici del joc ofensiu i aquestes han estat ben rebudes pel quinze de Dídac Martínez, que és partidari de jugar a l'atac. El rugbi, però, és un esport amb una normativa molt complexa i ara cal que els jugadors del VPC sàpiguen interpretar les noves regles al terreny de joc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT