PUBLICITAT

Un expert destaca la responsabilitat individual i col·lectiva per prevenir l'obesitat infantil

  • Miguel Ángel Royo ha ofert la conferència Què podem fer per prevenir l'obesitat infantil a l'edifici Crèdit Centre
  • L'expert ha assegurat que l'obesitat és una epidèmia que afecta a un nombre molt important de la població infantil
25092012_royo2
Un moment de la presentació de la conferència de l'expert Miguel Ángel Royo per combatre l'obesitat infantil, aquest dmarts a la tarda a l'edifici Crèdit Centre. Foto: ANA/ N.M.
L'expert en prevenció cardiovascular Miguel Ángel Royo ha ofert la conferència Què podem fer per prevenir l'obesitat infantil a l'edifici Crèdit Centre. L'expert ha assegurat que l'obesitat és una epidèmia que afecta a un nombre molt important de la població infantil, i que l'eina més important per fer-hi front és la prevenció, ja que indica que un cop es té és molt difícil sortir-se'n i canviar els hàbits. Royo ha apuntat algunes recomanacions contra l'obesitat i ha parlat de la responsabilitat que té des del propi nen fins a la seva família, l'escola, el govern, els organismes públics, les empreses privades i fins i tot els organismes internacionals, i ha indicat que és necessari que tothom s'impliqui per fer front a aquesta malaltia.
El 20% dels infants presenten sobrepès, i d'aquests, un terç són obesos, segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut. Aquestes xifres són aplicables també a Andorra segons ha afirmat la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i és per aquest motiu que el Govern i Crèdit Andorrà volen treballar per fer front a la que ja s'anomena 'l'epidèmia del segle XXI'. 

Aquest dimarts a la tarda, a l'edifici Crèdit Centre ha tingut lloc la presentació de la guia pràctica editada conjuntament pel Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, per donar consells sobre com prevenir l'obesitat. Els autors de la guia són Josep Manel Estrada, Magda Rebolledo, Mercè Rosas i Elena Rosselló, i se n'han editat 14.000 exemplars per repartir-la entre tots els escolars infantils i adolescents. 

Juntament amb la presentació de la guia, aquest dimarts a les 19 hores ha tingut lloc la conferència de l'expert Miguel Ángel Royo, que ha assenyalat com prevenir l'obesitat des de les perspectives de l'alimentació, els hàbits, i els condicionants ambientals.

Royo ha assenyalat que és molt difícil atacar l'obesitat quan s'hi està instaurat i que per això cal inculcar uns bons hàbits als infants. En aquest sentit, pel que fa a l'alimentació ha recordat que cal que sigui variada i moderada, amb prioritat pels aliments no processats, i establint l'aigua com a beguda habitual per evitar al màxim els líquids amb sucre.

Quant als hàbits, Royo insisteix en què cal incorporar a la vida quotidiana activitats físiques com anar caminant als llocs o anar a jugar al carrer, i a més cal afegir alguna activitat física intensa en algun moment. 

D'altra banda, l'expert assenyala que hi ha altres factors que condicionen i ha recomanat reduir al màxim l'ús de la televisió, sobretot durant els àpats, a més de respectar bé les hores de son i fer els cinc àpats recomanats per als més petits. 

Per aconseguir totes aquestes recomanacions, Royo assegura que cal la implicació de tothom, i que hi ha una part de responsabilitat que és de cada nen i de la seva familia i escola, però que els organismes públics també s'hi han de posar. Pel que fa als Governs ha assenyalat que haurien de promoure iniciatives com incentivar els aliments menys processats, o afavorir zones segures perquè els nens puguin anar a jugar a l'aire lliure. A més, ha indicat que els anuncis de la televisió inciten a menjar menys sa i que hi ha països que ja en regulen l'emissió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT