PUBLICITAT

La setmana de l'isard es tanca amb 79 captures

  • Satisfacció per les poques incidències que s'han detectat en aquest període
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un isard en una imatge d'arxiu Foto: EL PERIÒDIC

El Departament de Patrimoni Natural i el Cos de Banders van informar ahir que durant la setmana de la caça de l'isard, que va començar el passat 16 de setembre i que va finalitzar aquest diumenge, el Cos de Banders ha realitzat un total de 79 controls de peces capturades, confeccionant la corresponent fitxa de control morfobiomètric.

El Govern va indicar en un comunicat que a més dels controls, s'han recollit diverses mostres de melsa d'alguna de les peces capturades que posteriorment seran analitzades per comprovar si existeix la presència de pestivirus a l'espècie. Des del Cos de Banders s'ha fet especial èmfasi en el fet que hi ha hagut molta col·laboració per part del col·lectiu de caçadors, tant pel que fa a la utilització de la peça de roba (gorra i armilla) de color taronja d'alta visibilitat, com a l'hora d'avisar al Cos de Banders un cop efectuada la captura de l'animal per dur a terme els controls morfobiomètrics.

El Cos de Banders ha informat que s'han efectuat dues constatacions d'irregularitat que es troben en fase d'investigació.

Anelles / El comunicat de l'Executiu recorda que una vegada finalitzat el període de caça, cada colla de caçadors està obligada, en el termini de quinze dies naturals, a lliurar totes les anelles de captura al Departament de Patrimoni Natural, exceptuant les anelles de les captures efectuades i controlades pel personal de l'Administració en el moment del control morfobiomètric, que no s'hauran de retornar. El termini pel retorn de les anelles finalitza el 8 d'octubre vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT