PUBLICITAT

Concerts nocturns a la Vila Medieval per captar el jovent

  • La cita s'amplia al carrer Doctor Palau i la plaça Sant Roc per dinamitzar el casc antic
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La consellera de Cultura, Maria Servat, Gil i Gonzàlez de Alaiza, ahir en la presentació de la Vila Foto: ANA / MARTA TORT

Sant Julià de Lòria acollirà, els propers 28, 29 i 30 de setembre, la desena edició de la Vila Medieval. Una de les novetats d'aquest any és l'ampliació d'horaris fins a la matinada i la programació de diverses actuacions musicals per poder captar el públic jove. En aquest sentit, els concerts aniran a càrrec dels grups Arboliach, Xarop de Canya i Ebri Knight. D'altra banda, l'esdeveniment s'amplia cap al carrer Doctor Palau i la plaça Sant Roc amb l'objectiu de dinamitzar el casc antic, on se situaran els tallers infantils i les demostracions d'oficis antics, tots relacionats amb la parròquia.

La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, va informar ahir que el pressupost s'ha reduït de 60.000 a 35.000 euros, però que les activitats estan assegurades ja que la Vila Medieval s'ha organitzat directament des del Departament de Cultura, i ha comptat amb la implicació de les entitats del poble.

Aquest divendres vinent es donarà el tret de sortida de la Vila Medieval de Sant Julià de Lòria, l'esdeveniment de la parròquia amb més participació després de la Festa Major. En aquesta edició el pressupost s'ha reduït considerablement passant dels 60.000 als 35.000 euros, però els seus responsables van assegurar que això no afectarà a la quantitat i la qualitat d'activitats.

El que sí que no inclou el programa són les justes medievals, un dels plats forts de les edicions anteriors, tot i que el director de Cultura, Jordi Gonzàlez de Alaiza, va destacar que hi haurà activitats cada mitja hora, i que aquest any la Vila Medieval obrirà divendres al matí per tal que els escolars de la parròquia la puguin visitar.

A més, també s'ha pogut reduir el pressupost perquè per primer cop s'ha organitzat directament des del Departament de Cultura i amb recursos propis del comú, evitant subcontractar cap empresa. Aquesta edició també compta amb la implicació de les entitats de la parròquia, com l'Esbart Lauredià, el Grup d'Esplai Lauredià, el Consell de Festes, la Colla Gegantera o la Coral Rocafort, que han organitzat diversos espectacles i activitats al llarg del cap de setmana, informa l'ANA

Fins a la una / Entre les novetats d'aquest any, destaquen les actuacions musicals que es faran a la nit, per tal d'atreure el públic més jove, per la qual cosa la Vila Medieval amplia el seu horari fins a la una de la matinada. També ha tingut molt d'èxit de participació el mercat, que comptarà amb una seixantena de parades, i que per aquest motiu s'ha decidit ampliar l'espai de la Vila, que també inclourà el carrer Doctor Palau i la plaça Sant Roc, on s'hi ubicaran els tallers i els jocs infantils, un carrusel i les demostracions d'oficis antics. Aquest any, els oficis estaran tots relacionats amb la parròquia. Així, el terrissaire crearà la vila de Sant Julià de Lòria, el fuster crearà l'escut, i la teixidora farà una bufanda per a la geganta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT