PUBLICITAT

Tremp proposa que Talarn aculli els estudis de suboficial

  • Orrit fa arribar aquesta petició al ministre de Defensa i encara no ha obtingut resposta
EL PERIÒDIC
TREMP

Periodic
Morenés entrega despatxos a l'Acadèmia de Talarn, el juliol Foto: ACN / MARTA LLUVICH

L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha traslladat tres propostes al ministre de Defensa, Pedro Morenés, per garantir la continuïtat de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn. Aquestes propostes arriben després que el ministre demanés a la gent del territori que busquessin usos complementaris per garantir la continuïtat del centre militar. Orrit demana que Talarn aculli elcent per cent dels estudis de suboficial i incorpori els de brigada i caporal així com l'accés a soldat professional. Aquestes propostes les ha fet arribar al president de la Generalitat, Artur Mas, i al ministre Morenés. També se sumen a la de demanar que els militars de la caserna del Bruc es traslladin a Talarn.

Orrit ha explicat que la proposta d'acollir el cent per cent dels estudis de suboficial l'Acadèmia de Talarn vol seguir l'exemple de l'Acadèmia de Saragossa pel que fa a oficials on s'han compactat tots els estudis i els alumnes no han de fer els estudis en diferents acadèmies.

L'alcalde de Tremp ha dit que s'està pendent d'una reunió amb el ministre de Defensa per veure la receptivitat del Govern espanyol a aquest paquet de propostes.

Els alcaldes de Barcelona i Tremp, Xavier Trias i Víctor Orrit respectivament es van reunir a finals d'agost i van acordar demanar al Ministeri de Defensa que els militars de la caserna del Bruc es traslladin a l'acadèmia de Talarn. Així, el Regiment de Muntanya, que actualment ocupa la caserna del barri de Pedralbes, faria servir les instal·lacions de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS), que ha reduït l'activitat i només té alumnes de setembre a desembre. Trias vol destinar el Bruc a usos ciutadans, mentre que Orrit vol recuperar activitat a l'acadèmia de Talarn per motius econòmics.

Morenés va reconèixer el juliol passat el valor de les instal·lacions de l'Acadèmia militar de Talarn i la importància social i econòmica que té pel territori. Tot i això, Morenés va dir que si no es troben activitats complementàries per realitzar en aquest centre durant els vuit mesos que no hi haurà estudiants s'haurà de prescindir del centre perquè no serà viable. El ministre va explicar que s'està realitzant un estudi, que estarà enllestit el mes de desembre, moment en el que es podrà anunciar la seva continuïtat o el seu tancament definitiu. Morenés va instar les autoritats i les institucions de la zona perquè plantegin alternatives i va dir que totes seran estudiades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT