PUBLICITAT

Apel·lació ratifica el FC Ordino com a nou equip de la Lliga Nacional

  • Els clubs encara poden recórrer a una última instància: el Comitè Jurídic Esportiu, regit pel Govern
IVÁN MOURE
ORDINO

Periodic
Els jugadors de l'Ordino s'exerciten en una sessió de gimnàs de cara competir aquest curs vinent a Segona, fa uns dies al Centre Esportiu d'Ordino Foto: FCO

El Comité d'Apel·lació de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha ratificat la decisió de Competició i Disciplina i també ha acceptat el Futbol Club Ordino com a nou club de la Lliga Nacional.

Així doncs i segons ha pogut saber EL PERIÒDIC D'ANDORRA, l'entitat que presideix David Urrea jugarà la campanya 2012-2013 en la Segona Divisió, si és que els clubs no recorren a una tercera via: el Comitè Jurídic Esportiu. Això, però, sembla improbable d'una banda perquè arribar a aquesta instància suposaria una despesa econòmica en advocats i de l'altra perquè buscar una tercera via quan les dues primeres no li han donat la raó no té gaire sentit.

En base a aquesta sentència i si no passa res estrany la Lliga començarà en la segona categoria del futbol andorrà el cap de setmana vinent, amb la disputa de la segona jornada després que la primera no es pogués jugar fa quinze dies arran de l'afer Ordino, que cueja des de finals de l'agost. L'Ordino va sol·licitar llavors l'ingrés a la Lliga però els clubs van votar en l'assemblea que no. L'ens ordinenc va recórrer la decisió al Comitè de Competició i Disciplina, que va donar el vist i plau a que passés a formar part de la Segona Divisió. Dos clubs –i no un, com s'havia dit la setmana passada– van decidir tornar a recórrer la sentència fins que Apel·lació ha tornat a donar la raó a l'Ordino.

Les raons són obvies: un club amb una base consolidada, un equip sènior qualificat per competir a Segona, un pressupost sanejat i a sobre, emparat pel recolzament del Comú. Cap argument dels clubs que no han volgut la seva entrada ha estat suficient per treure mèrits a l'estructura, ja consolidada, d'un club amb només dos anys de vida que compta amb una escola de futbol de 150 nens.

Urrea estava ahir exaltat de l'emoció alhora que sorprès perquè ell encara no sabia res sobre aquesta notícia. «Sempre he cregut en les nostres possibilitats i de nou, per segona vegada, si aquesta notícia és certa, s'ha tornat a fer justícia. Ara hem d'anar pas a pas, hem de demostrar la nostra vàlua sent competitius i formant jugadors des de joves per nodrir l'equip sènior».

Tot i les traves que ha hagut d'esquivar d'alguns dels clubs de la Lliga Nacional, el president de l'Ordino va assegurar que el club actuarà a partir d'ara «sense rancúnia», amb ganes de ser «un club de referència».

MÉS HORES D'ENTRENAMENT / El que sí reclamaran són més hores d'entrenament de camp. «Esperem que la FAF ens tingui en consideració perquè ara ja som iguals que la resta, tenim menys temps i volem les mateixes condicions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT