PUBLICITAT

El turisme de la tercera edat es duplica durant l'estiu

  • Als mesos estivals els visitants sènior representen el 10% del total
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes sènior durant una visita guiada a la capital. Foto: TONY LARA

Durant els mesos estivals el nombre de turistes del col·lectiu de la tercera edat que visiten el Principat es multiplica. En xifres totals, aquest estiu van representar el 10% de tots els turistes que van venir al país. La xifra, a més a més, representa el doble que la que es dóna durant la temporada hivernal. Llavors són el 5%.

Tal i com van explicar des d'Andorra Turisme, és durant els mesos de juny, juliol i agost quan el sector de la tercera edat veu més atractiu el Principat, mentre que durant l'hivern «el perfil de visitant és més jove». Les dades de turisme sènior, en qualsevol cas, demostren que Andorra està ben posicionada en aquesta tipologia de turisme. L'oferta més desitjada pels majors de 65 anys és aquella que combina termoludisme, gastronomia tradicional, activitats culturals i oci relaxat.

Ampliar l'oferta / A més, i dins aquest col·lectiu de la tercera edat –també andorrà–, cada cop hi ha més persones que s'animen a gaudir dels viatges subvencionats que el Govern ofereix gràcies a l'acord signat amb l'Instituto de Mayores i Servicios Sociales (IMSERSO) de l'Executiu espanyol. Aquest acord permet el següent intercanvi: els padrins d'Andorra viatgen a Espanya i aquests venen al Principat.

Ja des del 2010 que les places que s'ofereixen queden cobertes al 100% i fins i tot durant l'any passat va haver-hi més oferta que demanda. Els espanyols que venen a Andorra acostumen a estar-s'hi vuit dies i set nits, en la modalitat de circuit cultural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT